Wpis z mikrobloga

Czy jeżeli grając np. Jako fanatyczni pacyfiści z Agrarian Idyll zmienimy etykę za pomocą frakcji np. Na fanatycznych materialistow to stracimy ten civic i jego bonusy do jedności?
#stellaris
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@innewiadro: Z tego co myślę, raczej tak. W wymaganiach pisze, że musimy posiadać etykę pacyfizmu. Ale nigdy tego nie sprawdzałem. Odpal konsolkę debugowania i sprawdź :D Powiedz jak poszło.
  • Odpowiedz
@innewiadro: Gorzej, nie tyle stracisz, co przestanie być aktywny i będziesz musiał zapłacić za jego wymianę. Ale taki ruch, o ile przemyślany i zaplanowany może być bardzo skuteczny.
  • Odpowiedz
  • 0
@myzael
Właśnie się zastanawiam czy nie zmienić etyki. W tej chwili mam wszystkie tradycje oprócz jednej tam gdzie jest możliwość federacji. Wszyscy sąsiedzi mnie nienawidzą ale mam etykę fanatycznych pacyfistow i gra stanęła w martwym punkcie bo przy ogromnej przewadze technologii i floty nikt nie chce mnie zaatakować.
Jak zmienię etyke to może pojawi mi się frakcja militarna? A to później pojawi mi się możliwość zmiany polityki wojen. Dobrze to wykombinowałem?
  • Odpowiedz
@innewiadro: Inward Perfection + Agarian Idyll to chyba najmocniejszy build na SP na obecnym patchu.

Dobrze wykombinowałeś. A burdel we frakcjach zależy na co zmienisz ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Jak nie będziesz fanatycznym pacyfistą i możesz robić czystki możesz wypowiadać wojny w celu czyszczenia systemów. Wtedy zerujesz wszystko przy swojej granicy, budujesz przed podpisaniem pokoju statki kolonizacyjne, ustawiasz je na planetach, które się "zwolnią" i zaraz
  • Odpowiedz
@innewiadro: Nie musisz zmieniać na militarną, wystarczy że nie będziesz fanatycznym pacyfistą a zwykłym pacyfistą, wtedy będziesz mógł wypowiadać liberation war - "wyzwalasz" kilka planet z których się pojawia nowe imperium z taką etyką jak twoja. Będą cię lubić więc po pewnym czasie możesz im zaproponować prawo protektoratu. Dawniej się dało to zrobić natychmiast ale zmienili i trzeba odczekać, nie wiem dokładnie ile. Wydaje mi się że jakakolwiek frakcja której
  • Odpowiedz
Czyszczenie z tego co wiem wymaga dozwolonych czystek dla wszystkich alienów i etyki xenofoba.

@Sandovan: Pewnie tak, nie grałem niczym innym jak Inward Perfection + Agarian Idyll (czyli fanatyczni pacyfiści i ksenofobi) ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz