Aktywne Wpisy
jozef-dzierzynski +389
#rod
#nieruchomosci
Czyli co, w jeden dzien na wykopie pojawiło się kilkadziesiąt kont które zaczęło szkalować rodosy i powtarzać dokładnie tą samą propagande o potrzebie zaorania rod i zrobienia tam parków? To nie jest wcale podejrzane.
Pochwalcie sie chłopaki z której agencji marketingowej jesteście, ile wam płacą za gównoposty na wypoku?
#nieruchomosci
Czyli co, w jeden dzien na wykopie pojawiło się kilkadziesiąt kont które zaczęło szkalować rodosy i powtarzać dokładnie tą samą propagande o potrzebie zaorania rod i zrobienia tam parków? To nie jest wcale podejrzane.
Pochwalcie sie chłopaki z której agencji marketingowej jesteście, ile wam płacą za gównoposty na wypoku?
kukaszr +323
Zlikwidować #rod
Walnijcie się w cymbał xD Ogródki działkowe to zespół prywatnych parcel, każdy kto chce może sobie taką działkę wydzierżawić. Koszt działki to od 5 tys -25 tys za działkę z szopą. Działka z domkiem to koszt 70-150tys. Masz potrzebę posiadać działkę? Kup sobie. Nie chcesz działki to siedź w bloku.
Rodosy są w świetnych lokalizacjach... Deweloperzy ostatnio błagali rząd aby sprzedał grunty no i pewnie kolacja deweloperska dostała informację: weźcie
Walnijcie się w cymbał xD Ogródki działkowe to zespół prywatnych parcel, każdy kto chce może sobie taką działkę wydzierżawić. Koszt działki to od 5 tys -25 tys za działkę z szopą. Działka z domkiem to koszt 70-150tys. Masz potrzebę posiadać działkę? Kup sobie. Nie chcesz działki to siedź w bloku.
Rodosy są w świetnych lokalizacjach... Deweloperzy ostatnio błagali rząd aby sprzedał grunty no i pewnie kolacja deweloperska dostała informację: weźcie
Z racji tego, że nie robię się młodszy, kiedyś moje serce nie zdzierży emocji skoków spadochronowych i warto by zacząć już jakieś spokojniejsze hobby.
W przyszłym roku chciałbym zrobić sobie kurs szybowcowy. Oczywiście na forach jest o tym pełno informacji, ale zawsze jest pewna wiedza "tajemna". Gdzie najlepiej można by było zrobić taki kurs? W Polsce? Może za granicą? Zależy mi na wyluzowanym instruktorze, bezpieczeństwie, i porządnym kursie bez omijania pewnych tematów "bo nie ma czasu".
Macie jakieś uwagi jak i gdzie zacząć? Ile dni urlopu trzeba na to przygotować w praktyce?
Jeśli gdzieś skaczesz, to chyba na lotnisku bywasz. Nie ma tam żadnego aeroklubu?
Proponuję znaleźć coś lokalnie. Nie ma sensu pół Polski na podstawówkę jechać (chociaż ja tak zrobiłem, ale to był dawno i nieprawda :P).
Ale jednak chyba najbliżej będzie Wrocław.
Akurat w spadochroniarstwie jest silna opinia na temat różnych stref, są polecane i niepolecane, dlatego pytam. I to nie jest info jakie można znaleźć w necie, ale raczej przy
@GwaltowneWypaczenieCzasoprzestrzeni: W takim razie zapraszam do Szymanowa do Aeroklubu Wrocławskiego.
Koszt teorii+podstawówki to ~4000zł co nie jest wygórowaną ceną.
Do tego lotnisko jest dość blisko miasta, instruktorów pod dostatkiem, sprzętu pod dostatkiem, bardzo fajna atmosfera, całość jest znakomicie zarządzana, także z czystym sumieniem polecam, bo sam tam latam :)
Najważniejsze są chyba badania, poczytałem Twój tag #golomplata i widzę, że polecasz Dolmed.
Jakbym miał jakieś pytania, będę Was wołać ( ͡° ͜ʖ ͡°)
O tym tagu zapomniałem, w sumie 1 czy 2 wpisy były xD
Ale tak, w Dolmedzie było bardzo spoko, szybko i chyba nawet taniej niż w GOBLL. Jeżeli chodzi o szkolenie teoretycznę to nie kojarzę żeby u nas był e-learning (akurat w ostatni weekend zaczęło się właśnie szkolenie teoretyczne) a podstawówkę mi udało się ogarnąć po godzinach pracy. Trochę wymaga to poświęcenia, bo na 7 do