Aktywne Wpisy

Xaynna +19
Ta afera wyraźnie pokazuje stan nowego wykopu, gdzie zostały same trolle.
Cieszenie się i robienie memów z tragedii tylko pokazuje jak sfrustrowane są tutaj osobniki.
Kobieta idąca sama na imprezę nawet z 99 facetami powinna czuć się bezpiecznie ponieważ żyjemy w cywilizowanym świecie.
To powinno być tak oczywiste a dalej żyjemy w świecie w którym ofiara jest oskarżana że jest ofiarą.
#anastazjazgrecji
Cieszenie się i robienie memów z tragedii tylko pokazuje jak sfrustrowane są tutaj osobniki.
Kobieta idąca sama na imprezę nawet z 99 facetami powinna czuć się bezpiecznie ponieważ żyjemy w cywilizowanym świecie.
To powinno być tak oczywiste a dalej żyjemy w świecie w którym ofiara jest oskarżana że jest ofiarą.
#anastazjazgrecji

tbhilt +676
Przypominam, że w chlewie obsranym gównem użytkowniczka @wolfKida oskarżyła bezpodstawnie tatuażystę, okradła go na 1k, udostępniła jego dane osobowe sugerując, że ją molestował, a wykop z moderacją na czele dopiero po tygodniu zrzucili wpis, a zgłoszenia o udostępnianiu danych były odrzucane. Dla porównania - jak ja tylko udostępniłem dane @wolfKida to dostałem bana w ciągu godziny na 14 dni.
Dlaczego o tym przypominam?
Dlatego, że ta sytuacja może spotkać Ciebie czy mnie
Dlaczego o tym przypominam?
Dlatego, że ta sytuacja może spotkać Ciebie czy mnie

Przy okazji dopiero co minionych świąt wielu z nas odwiedzało cmentarze i inne miejsca pamięci. Pewnie część osób, podobnie jak ja zapaliła także światełka na bezimiennym grobie, ale poza 3 większymi nekropoliami są w naszym mieście nie tylko zapomniane groby, ale i całe cmentarze.
Sam dopiero w zeszłym roku dowiedziałem się o Cmentarzach Cholerycznych (Górnym i Dolnym) na obrzeżach Rządza, po których trudno odszukać namacalne ślady, są jednak jeszcze bardziej zapomniane miejsca.
Pamiętam jak w podstawówce w klasach 1-3 wychowawczyni zabierała nas na dwór byśmy pohasali po łące, ta łączka o zgrozo była cmentarzem (obok Trynki kawałek za basenem). Pełno było tam zagłębień po grobach i brzegów grobów w których siadaliśmy, czasem ktoś znajdował fragment tablicy nagrobnej ("o jakaś literka!") czy nawet kości :/ Jako dzieciaki nie uzmysławialiśmy sobie, że to miejsce pochówku, ale trudno uwierzyć, że dorosła nauczycielka tego także nie robiła (╯︵╰,)
Jeśli nie byłeś na kilku menonickich cmentarzach na obrzeżach miasta, jeśli nie wiesz o ewangelickim cmentarzu w Rudniku czy w Lisich Kątach (schowany za hangarem lotniczym), albo o niegdyś pełnym metaloplastycznych cudeniek cmentarzu na Grunwaldzkiej (niestety od czasów mego dzieciństwa potężnie rozkradziony) to zachęcam gorąco do #eksploracja okolicy, dobrym punktem wyjścia może być ten wykaz: http://lapidaria.wikidot.com/grudziadz
@antros:
Jeszcze kiedyś był cmentarz gdzieś w rejonach al. 23 stycznia, bliżej Wisły, chyba koło jakiejś szkoły. Pamiętam coś jak przez mgłę, jak mnie babcia jako gówniaka do żłobka tamtędy prowadziła. Też był w takim końcowym stanie, jak ten opisany koło Trynki.