Aktywne Wpisy
wilang31 +10
To jaki w końcu ma kolor ta sukienka, u mnie na chacie już się prawie o to #!$%@?ą #heheszki #glupiewykopowezabawy
źródło: The_dress_blueblackwhitegold
Pobierz
bury256 +1
#ksw jest szansa na jakiś stream?

Jeśli ktoś by się zastanawiał czy to działa - działa ( ͡° ͜ʖ ͡°) Sterowanie przez #domoticz za pomocą Sonoff i czujników #xiaomi zaworami na rozdzielaczu od podłogówki. Temperatura ustawiona na 18,5*C, max wahania 0,2*C. Wykres z ostatnich 24h. Początkowo jest mniejsza temperatura, bo zmieniałem z 18 na 18,5.
źródło: comment_b4kc9TgW02BVl1GQPMBF0hyYzxwbWnq8.jpg
Pobierzźródło: comment_NXMcUJTss30hDwPzwGG2PaZeThBkb2eC.jpg
Pobierz@rolfik_r1: możesz coś więcej o tym napisać? to jest "pokrętło od grzejnika" tylko że jak dostaje prąd to się otwiera? rozumiem, że normalnie trzeba kablem z gniazdka zasilić a na kablu masz sonoffa
@rolfik_r1 - nie pojawia się "migotanie" gdy temperatura jest na granicy parametrów załączenia/rozłączenia? Bo w skrypcie nie widzę żadnego zabezpieczenia przed tym, np. zwłoki czasowej miedzy otwarciem i zamknięciem zaworu.
https://adminek.pl/automatyka/16-sterowanie-ogrzewaniem-podlogowym
@houk: @tylko_grzanki: poza tym czujniki Xiaomi raportują temperaturę co 40-60 minut. W zupełności wystarcza i nie występuje "migotanie"
I jeszcze jedno pytanie- przy kilku pętlach na jedno pomieszczenie (np. salon) mogę podpiąć kilka siłowników pod 1 wyjście w sonoffie?