Wpis z mikrobloga

Dziewczyny, dlaczego wy jesteście takie durne? Przeraża mnie skala tego zjawiska. Zobaczcie ile jest tych komentarzy w poście.
https://www.facebook.com/groups/385936694841561/permalink/1216807455087810/
A potem lamenty dlaczego kobiety zarabiają mniej od mężczyzn i dlaczego jest ich mniej na stanowiskach kierowniczych. Bo jesteście durne. Jeżeli któraś z Was czuje się tym urażona, to przepraszam, ale uogólniając nie można tego nazwać inaczej.

Czy wyobrażacie sobie analogiczną sytuację z mężczyznami?
Chcesz fajnie i niedrogo kupić opony do samochodu? Nowe opony w cenie hurtu. Daj kropke dam link. Link tez w komentarzu.
I 50 postów z kropkami, a w odpowiedzi do każdej kropki link do oponeo. Ja sobie tego nie wyobrażam.
Boli mnie to, że każda z was będzie miała męża i dzieci, i ja się boję o te dzieci.
#logikarozowychpaskow #facebook #quovadis trochę #heheszki ale jednak nie bardzo.
kavec - Dziewczyny, dlaczego wy jesteście takie durne? Przeraża mnie skala tego zjawi...

źródło: comment_hy46PhGNIGrYbBOTckUA8afU7N80cjBa.jpg

Pobierz
  • 46
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@kavec: Jak widać autorka tego wpisu wie, że dziewczyny dadzą się nabrać i wstawią tą kropkę. Nie analizuje "dlaczego tak robią" tylko wykorzystuje ich "durnotę" do zarabiania na tym. Jest całkiem bystra ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
@agaja: kilkuset tysięcy*
@kavec: cóż mogę powiedzieć, społeczeństwo w którym przyszło nam żyć do bystrych nie należy. I uprzedzam - sam jestem debilem i leniwym kutasem bo nie jestem #programista15k no ale przynajmniej udaje mi sie omijać wszelkie clickbaity szerokim łukiem xd
  • Odpowiedz
@ossela: no pod linkiem kropke wstawilo 40 czlonkow grupy... ;]
( a przynajmniej wiecej mi nie wyswietla, nie widze tez przycisku "pokaz wiecej komentarzy").
  • Odpowiedz
@agaja: Żeby nie było niejasności, generalizowanie jest złe, op sugeruje że wszystkie kobiety takie są ale to nieprawda, chyba sama powinnaś o tym wiedzieć znając swoją wartość ;) Równie dobrze mogła to być facebookowa grupka homoseksualnych kiboli wspólnie jebiących policję
  • Odpowiedz
@ossela: no ja wiem, ze to nieprawda i wlasnie dlatego zastosowalam taka sama generalizacje, jak on :P
Ogolnie odpowiedzialnosc grupowa i ocenianie wszystkich na podstawie kilku przedstawicieli jest wyjatkowo durne..
  • Odpowiedz