Wpis z mikrobloga

Sytuacja z dzisiaj, dzwonię do jednej komendy ustalić sygnaturę sprawy:
- dzień dobry, nazywam się bla bla, dzwonię z kancelarii, jestem pełnomocnikiem pana X poszkodowanego w wypadku komunikacyjnym, chciałbym ustalić sygnaturę akt
- pan zaczeka chwilę
odłożył słuchawkę a w tle słychać rozmowy:
- ty k---a, my możemy podać sygnaturę akt w sprawie wypadku?
- nie wiem, a kto dzwoni?
- nie wiem k---a jakiś c--j adwokat czy radca
- to wyślij go do kryminalnego
Podnosi słuchawkę:
- tak już jestem proszę Pana, przełączę do wydziału kryminalnego

Dlatego zakrywa się mikrofon w telefonie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#heheszki #truestory #pracbaza
  • 28
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Adams_GA: czym jesteś zaskoczony? tym, że nie wiedzą czy mogą podać sygnaturę akt w sprawie wypadku, czy tym, że zostałeś uhonorowany tytułem jakiegoś c---a adwokata czy radcy? ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
  • Odpowiedz
zakrywa się? Normalne telefony mają możliwość zawieszenia rozmowy lub wyłączenia mikrofonu w trakcie rozmowy

@mere: nie przestaje mnie zadziwiać, że na mirko ZAWSZE ale to ZAWSZE ktoś się p----------i o najmniejszą pierdołę

@Variv: tak, nawet dwie
  • Odpowiedz
@Adams_GA:
Z 15 lat temu pracowalem w studiu graficznym, glowni klienci to jakies agencje reklamowe itp. No i ktoregos razu dzwoni telefon, akurat laska z Ogilvy, duzy klient a ona max 4/10. Odbiera szef. Zeby przelaczyc trzeba bylo krotko w "widelki" i jakis tam wewnetrzny.
- Piotrek, pasztet z Ogilvy do ciebie!
chwila konsternacji... o k---a, jeszcze nie przelaczylem i ona wszystko slyszy... :)
Na szczescie to jakas juniorka bo
  • Odpowiedz
@mere: Komorkowe. Na komende najczesciej dzwoni sie na stacjonarny a tam zwykle panasonik za stowe to jest max i raczej nie ma zawieszania rozmowy.
  • Odpowiedz
- ty k---a, my możemy podać sygnaturę akt w sprawie wypadku?

- nie wiem, a kto dzwoni?

- nie wiem k---a jakiś c--j adwokat czy radca

- to wyślij go do kryminalnego

@Adams_GA: a tam będą zakrywać, prawilna gadka jak współpracownicy nie od wczoraj a nie słodkie p---------e ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Adams_GA

zakrywa się? Normalne telefony mają możliwość zawieszenia rozmowy lub wyłączenia mikrofonu w trakcie rozmowy

@mere: nie przestaje mnie zadziwiać, że na mirko ZAWSZE ale to ZAWSZE ktoś się p----------i o najmniejszą pierdołę

Też mnie szokuje. Na siłę próbują Ci wmówić że wymyśliłs
  • Odpowiedz