@gumpa_bobi nie bronie tego oszusta ale kiedyś był o nich program w tv. O nich bo ta szajka liczy kilka osób. Generalnie wszystko jest w świetle prawa legalne i tak, facet wzywa policję jak klient nie chce zapłacić. Goście mają kasy fiskalne w aucie i wydają normalne paragony a na przedniej szybie mają cennik wielkości pudełka zapałek. To jest przewóz osób a ze każde auto jest na 7 osób (również ten osobowy
@barcello to są panowie powiązani z poważnymi panami i uwierz mi że będziesz wolał zapłacić nim przyjadą jego koledzy. Zresztą to się chyba nazywa taki pisane dziwna czcionką.
to że ktoś nie spełnia wymogów ustawy o przewozie nie znaczy że umowa na przejazd jest nieważna. Tldr: tak
@Boros: Oczywiście umowa będzie ważna do czasu aż jej ktoś nie zakwestionuje, ale jest jeszcze nieśmiertelny art. 5 kc, jest błąd oświadczenia woli - to nie jest tak, że z automatu "oszukany" (w potocznym znaczeniu) jest bez szans na obronę przed takim typem. .
najgorsze jest w tym, że jeżeli posiada cennik na przedniej szybie, nie ma szyldu taxi , to może sobie ustalić cenę za kilometr i opłatę początkową jaką chce. po wezwaniu Policji , sprawdzą czy te elementy były oznaczone, jeżeli tak to osoby, które nie zapłacą mają sprawę w sądzie. co więcej, jeżeli bagaże zostały w środku a kurs jest nie opłacony to kierowca tego pojazdu nie ma obowiązku wydać ci tych walizek
@gumpa_bobi: stoi tam właściwie codziennie, możliwe że jest ich kilku bo pojawiają się różne auta z tą naklejką. Kiedyś regularnie widywałem tam mercedesa okulara z przewaga rdzy nad zdrową blachą. Proceder trwa od lat, pod nosem służb i innych złotów. To samo pod pałacem, rzadziej pod centralnym.
Wysiadłbym i zwiał. Nawet jeżeli jest kamera w środku, to chyba nie będzie się im chciało sądzić? Poza tym niby jak mieliby poznać moje dane osobowe, żeby mnie pozwać? #!$%@?ć i tyle, ew. jeszcze po wyjściu z auta mu w mordę dać i w nogi.
@gumpa_bobi: codziennie tam bywam i raz chciałem do niego wsiąść to powiedział że zajęty a nie był zajęty. Może dlatego że łowi obcokrajowców? Potem inny taksiarz z tunelowej mi mówił że facet chore stawki kasuje.
@gumpa_bobi: no i co ¯\_(ツ)_/¯ przecież to ich zmierz, to takie ostatnie kaszlnięcia gnijącego trupa, taki ostatni pierd z owrzodziałego dupska, uber ich zjadł
@gumpa_bobi: Przecież ten przekręt już lata temu był stosowany. Były jakieś kary od UOKiK dla jednej z takich "firm". I dalej to działa w najlepsze? I jeden z drugim kłamca z PiSu ma czelność mówić, że "państwo już nie jest teoretyczne"? Jest i to w uj teoryteczne. W działającym państwie taki proceder skończyłby się po pierwszym poszkodowanym.
Cennik - 50 zl opłaty początkowej,
20 zl za kilometr.
#taxihiv
@Boros: Oczywiście umowa będzie ważna do czasu aż jej ktoś nie zakwestionuje, ale jest jeszcze nieśmiertelny art. 5 kc, jest błąd oświadczenia woli - to nie jest tak, że z automatu "oszukany" (w potocznym znaczeniu) jest bez szans na obronę przed takim typem. .
Bo? :)
Komentarz usunięty przez autora
@To_ja_moze_pozamiatam: Taksówkarze to hipokryci? Nie może być. (ʘ‿ʘ)
@To_ja_moze_pozamiatam: Nie ma takich osób.
#grammarnazi
20 zl za kilometr.
@gumpa_bobi:
Normalne ceny w taxi, można sie rozejść (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■)
I jeden z drugim kłamca z PiSu ma czelność mówić, że "państwo już nie jest teoretyczne"? Jest i to w uj teoryteczne. W działającym państwie taki proceder skończyłby się po pierwszym poszkodowanym.