Aktywne Wpisy
mirko_anonim +29
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Jestem facetem po 30tce. Mam narzeczoną tez po 30tce z którą jestem od jakiś 8 lat, od 7 lat mieszkamy ze sobą. Zaczyna pojawiać się kwestia dzieci. Zawsze miałem w głowie, że chce mieć dzieci ale to "kiedyś", "nie teraz". No ale czas leci i różowa naciska, że to już pora. Wcześniej też miała takie podejście, że "kiedyś". Nawet bardzo pilnowała antykoncepcji i tak dalej. Ale jak widzę dzieci
Jestem facetem po 30tce. Mam narzeczoną tez po 30tce z którą jestem od jakiś 8 lat, od 7 lat mieszkamy ze sobą. Zaczyna pojawiać się kwestia dzieci. Zawsze miałem w głowie, że chce mieć dzieci ale to "kiedyś", "nie teraz". No ale czas leci i różowa naciska, że to już pora. Wcześniej też miała takie podejście, że "kiedyś". Nawet bardzo pilnowała antykoncepcji i tak dalej. Ale jak widzę dzieci
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
Zapytałem też o podatek od elektryków o którym była niedawno mowa na wysoki. Na razie to jest projekt (nie pierwszy) i mają go w dupie :) samochody elektryczne nie są objęte podatkami a spalinowe mają tak wysokie podatki że większa część ceny nowego samochodu to danina dla rządu. Dlatego uważają że jak zapłacą nawet te kilka tysięcy podatku przy takim aucie to i tak to jest ok i niewielki procent. No i on dotyczy tylko dużych i ciężkich elektryków.
@kijek_samobijek: Możesz mi wytłumaczyć, jakie jest uzasadnienie tak wysokiego podatku od zakupu nowego samochodu? Z czego wiem chyba podobnie jest w Danii. Oni chcą żeby mniej ludzi jeździło nowymi samochodami czy co?
trochę to... frajerstwo ( ͡° ͜ʖ ͡°) trochę tu, trochę tam, i potem się okazuje że na przestrzeni 20 lat obciążenia podatkowe wzrosną 2x i nikt się nie zorientuje
obywatele powinni przy każdej podwyżce być przeciw nawet jeśli są bogaci. Państwo powinno mieć jak najmniej pieniędzy.