Aktywne Wpisy
BELM0ND0 +640
Plusujcie potężny zbiornik- Racibórz Dolny. Przyjmie 185 mln metrów sześciennych wody co pozwala na przechwycenie fali z powodzi tysiąclecia. Chroni 2,5 miliona ludzi z trzech województw: śląskiego, opolskiego i dolnośląskiego.
#powodz
#powodz
federiczii +831
#wykopjointclub #przemyslenia
Nie wiem czy dobrze przekazuję to co myślę xD
Patrz, przypuśćmy że w każdych 10 minutach wchodzi 50 osób. 40 osób wchodzi aby kupić sok. Jeśli będą one blisko, klienci przyjdą szybko do kas, zrobi się duże skomasowanie. Pozostałe 10 osób przyjdzie do kasy dopiero za 30 sekund.
To jest jakie uproszczenie bo należy brać pod uwagę nie tylko statystyki na temat najczęściej kupowanych rodzajów produktów ale również jak często wchodzą ludzie po picie a później idą po
@r4do5
M. In. Wynikiem takich analiz jest umieszczenie produktów najczęściej kupowanych, blisko kas tak aby osoby wstepujące tylko po jeden produkt, szybko wszedł i wyszedł.
Możliwe że miesza mi się z jakąś plotką przeczytaną na forum.
Z logicznego punktu widzenia uważam, że jest to w interesie sklepu aby sprzedać droższe produkty, a nie regulowane przez formy "łapówek" od producentów. Ale kto wie... :)
Dodaj do tego ukryte lokowanie produktu na stronach, reklamy są po boku, nie przeszkadzają, w ogóle się na nich nie skupiasz, ale Twój mózg pamięta.
Oglądasz telewizor leci reklama, nawet jak ją ignorujesz to przez moment zobaczysz co to, powiedzmy kawa Tchibo,
Na zakupach mózg podpowie Ci że jak szukasz kawy to kupisz Tchibo. Oczywiście nie dotyczy to osób które już mają wybrane, ulubione marki czy też producentów. Tzn. Nie do końca, może też być tak, że lubisz Nescafe ale kupisz Classic bo ostatnio widziałeś ją w
@r4do5
M. In. Wynikiem takich analiz jest umieszczenie produktów najczęściej kupowanych, blisko kas tak aby osoby wstepujące tylko po jeden produkt, szybko wszedł i wyszedł.
@Jaracz_Joint nie zgodzę się. Przy kasie masz drobiazgi ( aby skusić cię czymś co do kieszeni wkładasz zwykle) oraz a-----l ( by mieć oko, kiedyś też musiała być kasa alkoholowa ). A chleb? To przecież kupuje
Podam na przykładzie mojego Carrefour. Najbliżej kas są działy z
paluszkami, krakersami itp.
Piwami i alkoholami
@PozytywnyMirekDyskutant No właśnie też mi się tak wydawało że wzór to nie algorytm xD