Wpis z mikrobloga

@Majk_: jak PO miało TVP to wszystko cacy, jak PiS ma TVP to be. Typowy neuropek jest typowy.

Jedynie partia Wolność (zwana wcześniej Korwin; następca Kongresu Nowej Prawicy; następca Unii Polityki Realnej) założone przez Janusza Mikke herbu Korwin (albo Korwin herbu Mikke) od zawsze postulowała by sprywatyzować telewizję publiczną. To jest jedyna partia na którą warto oddać głos! ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Majk_: PO rządziła 8 lat i mogli sprywatyzować TVP kiedy tylko chcieli. A co do pluralizmu - podanie statystyk wystąpień partii ma się nijak do treści. Obecnie w TVP partie opozycyjne pojawiają się rzadko, a jak się pojawiają to raczej na ich niekorzyść. Nie da się zmierzyć wpływu (pozytywnego jak i negatywnego) puszczanych materiałów w telewizji publicznej.
A co do neutralności politycznej za czasów PO? Wszyscy pamiętają Kraśkę w wiadomościach, który
18+

Zawiera treści 18+

Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.

@garfyld: Ale tu chodzi, że o opozycji najwięcej się mówi w TVP, a nie że ich politycy mają najwięcej czasu na antenie... zapomniałem jak to się nazywa, ale chyba Ci którzy kształtują temat czy coś takiego... no w każdym bądź razie to prawda, w TVP ciągle słyszy się o "totalnej opozycji" itp. ale to nie ma nic wspólnego z obiektywizmem publicznej tv.
@Goofas: No właśnie nie jestem pewny, nie znam dokładnej definicji opiniotwórczości... czy to osoba która kształtuję definicję za pomocą interpretacji czy sama informacja które jeszcze nie została zinterpretowana, rozumiesz w TVP to nie PO jest opiniotwórcza, a wszelkiej maści "publicyści" i politycy PIS którzy tworzą narrację i interpretację słów Platformy, wiec kto jest opiniotwórczy? ehhh, pogubiłem się sam :)
@PiotreKq swego czasu pamietam jak TvRepublika piała z zachwytu bo stala sę najbardziej opiniotworczą telewizją w danym miesiącu.

Mogli pdziękować naczelnikowi, który w wywiadzie powiedział o słynnym "najgorszym sorcie".

Także u nas opiniotworczość jest raczej mierzona przez pryzmat ilości razy cytowanej wypowiedzi w jakimś wywiadzie w innych mediach.