Aktywne Wpisy
Angmac +186
Nic mnie bardziej nie bawi niż lizodupy Muska xD
Typ wywalił większość ludzi z firmy, a potem zdał sobie sprawę, że po coś byli zatrudnieni i zaczął ich błagać o powrót. Ba! Wywalił nawet gościa, który przez poprzedni zarząd był oznaczony jako osoba nie do zwolnienia (Haraldur Thorleifsson), ponieważ Twitter przejął jego startup i w przypadku zwolnienia musieliby wypłacić mu ogromne odszkodowanie - gdy Elon dowiedział się o kosztach zaczął publicznie się
Typ wywalił większość ludzi z firmy, a potem zdał sobie sprawę, że po coś byli zatrudnieni i zaczął ich błagać o powrót. Ba! Wywalił nawet gościa, który przez poprzedni zarząd był oznaczony jako osoba nie do zwolnienia (Haraldur Thorleifsson), ponieważ Twitter przejął jego startup i w przypadku zwolnienia musieliby wypłacić mu ogromne odszkodowanie - gdy Elon dowiedział się o kosztach zaczął publicznie się
WielkiNos +94
Wspaniała historia miłości polki z obcokrajowcem opowiedziana oczami jej matki. Można się wzruszyć.
Ale oczywiście Polak musi zawsze wszystko zepsuć.
#p0lka #mokebe #logikaniebieskichpaskow
Ale oczywiście Polak musi zawsze wszystko zepsuć.
#p0lka #mokebe #logikaniebieskichpaskow
1. wywołać akcję dodania posta i dodać go lokalnie do postów w reducer a potem znów pobrać listę postów z serwera
2. wywołać akcję dodania posta (ale nie obsługiwać jej w reducerze), i potem po prostu pobrać listę postów z serwera?
Bo wydaje mi się złą praktyką wywoływanie akcji i dispatch tylko typu, nie obsługujemy w reducerze nic
#react #frontend #javascript #redux #programowanie #informatyka
Czy w tym momencie pobrać listę postów z serwera, czy najpierw dodać lokalnie a potem pobierać z serwera?
1. Masz w storze pewne posty (powiedzmy 10 ostatnich)
2. Dodajesz nowy post
4. Nowy post się wyświetla jako pierwszy na liście postów.
O coś takiego chodzi?
Bo jeśli tak to nie bardzo wiem czemu chcesz pobierać jakieś posty z serwera?
Chodzi mi o coś takiego:
1. Wchodzisz na strone /addPost
2. Wypełniasz form i klikasz submit
3. Dostałem 200 z serwera, post dodał się prawidłowo, i teraz chce przekierowac użytkownika na listę postów /posts
4. Nie dodałem posta użytkownika lokalnie dlatego użytkownik widzi starą listę postów (przez 5s)
add_post_success
i dodał ten post do stora. A przy przejściu do /posts i tak pobrał nową listę.Wywołuje w AddPostComponent akcję addPost(), przekazywać callback jako parametr i wywolywać callback w tej akcji addPost po poprawnej odpowiedzi serwera? Czy po prostu w akcji addPost przekierować go jeśli się powiodło np tak:
dispatch(changeRoute('/posts');
newPostError
to boolean ustawiany w reducerze obsługującym akcje typuNEW_POST_ERROR
tak?NEW_POST_FETCHING
, mam tworzyć nowe typy, jeżeli ich nie wykorzystuję nigdzie?newPostRequest
na początku i końcu requesta. Przydaje się w tzw. conditional renderingu jeśli chcemy wyświetlić coś innego w trakcie ładowania.