Wpis z mikrobloga

Oświeccie mnie mircy, bo nie kumam. Jak grać na Niemcach na BR >6.7? Stronię od tego, bo mam wrażenie, że to jest niezły pogrom dla niemców, ale może to tylko pierwsze wrażenie, dlatego chciałbym zasięgnąć porady. Niemniej głównie nie gram 4 ery dlatego, że nie mam samolotów na ten BR, a lubię mieć pełny setup. Dziś się skusiłem pograć. Śmigam na 5.7 i mam obcykane wszystko i czasem potrafię w pojedynkę wycarrować grę, ale jak gram tę 4 erę to mnie szlag trafia. Jeśli na przykład trafiam Tigerem II na IS-6 w czołowej walce, to mam się przeżegnać i czekać na śmierć? Bo nie kumam, jak mogę to w ogóle przebić swoim działem, a ten wystarczy, że przyceluje w wieżę i jest po zabawie. Poza tym rakiety, które mają alianci, czy to małe amerykańskie g---o z kilkoma działami, który wali jeden po drugim i robi tygrysa jak chce xD czy robię coś źle? Są jakieś tajemnicze taktyki na niemieckie czołgi? Czy to po prostu rakowisko? Bo takie mam wrażenie po kilku grach. Jak w ogóle grać takim Tigerem 10,5 cm, kiedy się trafi na jakiś p------y ruski ciężki czołg, jak to ma mniejszą penetrację niż tygrysy na 6.7 BR? To co ja mam tygrysem flankować, żeby coś ugrać czy jak? W pierwszej grze zająłem 2 miejsce w tabeli, zdobyłem parę killi na jakiś gównoczołgach - spoko, ale potem mnie mieliły po kolei wyżej wspomniane czołgi. Te małe gówna to spoko, rakiety jeszcze zdzierżę, ale jak przebić te ruskie g---o od frontu?? Widzę, że to ma weak spot tylko na wieży - spoko opcja, żeby wycelować w taki mały kwadracik w ogniu walki.
#warthunder
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@grey09: Rakowisko. Szkoda sobie nerwy psuć.

Ruskie w tej ruskiej grze mają pancerze ze stalinium i strzelają pociskami nuklearnymi a niemcy muszą walczyć z potworami o 20-30 lat młodszymi z którymi nie mają najmniejszych szans. Ruska gra - ruski balans, zwycięzca może być tylko jeden i ma być nim ruski.
  • Odpowiedz
@khurghan: Jaki masz setup? Grasz głownie tygrysem? Zastanawiam się, jak się mogą sprawdzają inne pojazdy, np. Ferdinand. Panthery na 6.0 chyba niewiele warte?
  • Odpowiedz
@grey09 Zgadnij dlaczego tygrys h z 1941 ma taki br że nigdy nie trafi nawet na t-34 42. Ale już taki tygrys 2 trafi spokojnie na is-6, na t-54. Br jest zepsuty. I to albo specjalnie, albo ruscy intelektualnie ustępują.
  • Odpowiedz
@grey09 Na 6.7 Tygrys 2 h i pantera g. Do tego Arado i jakieś myśliwce. Na 7.0 tygrys 10,5 i pantera 2 + horten i drugie arado.

Na 6.7 głównie tygrys. Na 7.0 zależy od mapy
  • Odpowiedz
Zgadnij dlaczego tygrys h z 1941 ma taki br że nigdy nie trafi nawet na t-34 42.

@Crosshairs: Ciekawe kto grałby t-34-42 jeśli BRy miałyby być ustawione historycznie? I co byś zrobił - wyjechał swoim tygrysem na pustą mapę i płakał na forum, że nikt nie gra w to ruskie g---o? Największą bolączką tej gry są z-----e pomysły w stylu "historycznych BR" i to, że gadziny niestety czasami ich słuchają.
  • Odpowiedz
@grey09: K---a, Rosjanie do Katynia przyznali się dopiero po ponad 50 latach, a i tak są tacy co ciągle uważają, że to zbrodnia Niemców.

Ponadto ostatni wpis o "kontrowersyjnym" wkroczeniu ZSRR na terytorium IIRP.Jeszcze brakowało tam określenia "wyzwolenie" xD

To co dopiero mówić o znerfieniu sowieckich czołgów i zlikwidowaniu "russian bias" xD
  • Odpowiedz
@grey09 dla odroznienia - ja jestem osobą, ktora gra tylko 6.7 Niemcami, a nawet teraz nimi odkrywam na 6,7 KPZ70, bo idzie mi szybciej, niż na V erze. Sklad Tiger 2H, Tiger SIA, oraz Ferdek.
Podstawa, to wiedzieć, jakich czołgów się bać, a jakich nie. W IS6 we właz celuj. Pamietaj, ze to ma dlugi czas przeladowania w stosunku do Tygrysa. Nie wchodź z nim w otwartą walkę, koś lepsze czołgi
  • Odpowiedz