Wpis z mikrobloga

Przenoszę Teściowej numer z Play do PlushAbo. Wszystko jest w trakcie, przyszłali już starter, ale oczywiście jeszcze wszystko działa w Playu, bo musi się skończyć okres rozliczeniowy. Jak to jest, że Plus już zdążył wystawić fakturę na ponad 30PLN?
#plush #plus #plushabo #gsm
  • 20
@SpaceMonkey: jak podpisujesz umowę mnp czyli z przeniesieniem numeru to to nie jest żadna opcja dodatkowa. Play odda numer po upływie okresu rozliczeniowego, bo ten okres jest traktowany jako okres wypowiedzenia i nie będziesz musiał płacić żadnej kary. Natomiast mega dziwna sprawa jest wystawianie faktury za numer tymczasowy.
@m4rk: Podpisujesz umowę z opcja przeniesienia ale możesz tą samą umowę podpisać bez przeniesienia. Nie musisz mi tłumaczyć jak to działa bo pracowałem w kilku call center sieci komórkowych.
@m4rk: że przy starej umowie okres rozliczeniowy dajmy kończy się 20 października i to jest koniec świadczenia usługi. Okres rozliczeniowy nowej umowy zaczął się przykładowo 1 października, bo taki ma nowy operator. Czyli do chwili przeniesienia numeru nowy operator daje klientowi numer tymczasowy. Jak pracujesz w tym biznesie to wiesz, że masz zapis o numerze tymczasowym regulaminie.
@m4rk: nju jest tak, że jak nie używasz numeru tymczasowego to nic ci nie naliczają. Nowy operator zaczyna świadczyć usługę zgodnie z umową. Nie wiadomo kiedy teściowa OP podpisała umowę z plusem. Numer na pewno w plusie można przenieś 120 dni przed końcem starej umowy gdzie np dają ci 6 miesiące za darmo czyli numer tymczasowy jest za darmo. Nie wiadomo jaką i kiedy umowa była podpisania, jaki jest okres rozliczeniowy
@m4rk widzę, że jednak nie tylko ja uważam, że coś takiego jest nie do końca w porządku. Zapłacić muszę, trudno, mój błąd. Niech im ością stanie. Na 100% w nju mi czegoś takiego nie odwalili. Była karta tymczasowa owszem, ale jak jej nie użyłeś to nie brali za to kasy.
@qbicone: W Plush ABO od momentu aktywacji numeru tymczasowego możesz korzystać z wszystkich usług, jakie będziesz miał po przeniesieniu numeru. Opłata jest pobierana zgodnie z planem cenowym, który wybrałeś. Wyjątkiem jest przeniesienie numeru z umowy od innego operatora do Plush ABO na 24 miesiące. W tej sytuacji otrzymujesz 3 pierwsze pełne okresy rozliczeniowe gratis.
@qbicone: Numer tymczasowy zostaje automatycznie aktywowany w ciągu 7 dni od podpisania umowy lub po 14 dniach, jeżeli nie zgodziłeś się na natychmiastowe świadczenie usług. W momencie uwolnienia numeru docelowego przez dotychczasowego operatora, następuje podmiana numeru tymczasowego na docelowy.