#mirkokoksy #silownia #trojboj Mirki, co myślicie o robieniu negatywów przy wyciskaniu na płaskiej przy obciążeniu około 110-120 % maksa treningowego? Przy okazji moglibyście powiedzieć jakie według was są najlepsze sposoby progresji na płaskiej?
@Jestem_tu_Nowy_serio: jest taka metoda. stosują ją bardzo zaawansowani. objętość to w sumie ledwie kilka powtórzeń w kilkunastotygodniowym cyklu treningowym. Trzeba dobrze ogarniać swój trening żeby to dobrze zaplanować i trzeba być zaawansowanym żeby zrobiło Ci to jakąkolwiek różnicę
@Jestem_tu_Nowy_serio: @berti: Osobiście wyciskam 195kg uważam to za niezły wynik biorąc pod uwagę że jestem całkowicie naturalem (0 saa/ph/sarmów lifetime) I szczerze ci powiem że nie widzę sensu w negatywach. Jeżeli chciałbyś zrobić overload to o wiele lepiej sprawdzi się slingshot/monster do wyciskania jak już. Ale nawet to nie jest potrzebne aby siła na płaskiej rosła.
Wszystko zależy od doboru odpowiedniego planu/metody treningowej.
@orlando74: 191cm/150kg, pierwszy raz na siłce byłem 8lat temu, ale ćwicząc bro splitami, oraz z wieloma przerwami między innymi 2 roczną gdy ćwiczyłem SW. Dopiero 1,5 roku temu się wziąłem poważnie, przestałem ćwiczyć bro splitem, i zacząłem robić siady i mc. 1,5 roku temu wyciskałem 147x3 teraz 195x1 (miałem w tym czasie 6miesięcy przerwy przez kontuzję - spadłem ze schodów)
@orlando74: Hehe nie, po prostu często brałem za duży rozpęd i za każdym razem z ostatnich paru schodków można powiedzieć zjeżdżałem i to zawsze tak że ból po uderzeniu wyłączał mnie na miesiące z treningów. To schody w domu, i teraz jestem zajebiście ostrożny bo pokonuje je kilkadziesiąt razy dziennie.
Mirki, co myślicie o robieniu negatywów przy wyciskaniu na płaskiej przy obciążeniu około 110-120 % maksa treningowego? Przy okazji moglibyście powiedzieć jakie według was są najlepsze sposoby progresji na płaskiej?
Osobiście wyciskam 195kg uważam to za niezły wynik biorąc pod uwagę że jestem całkowicie naturalem (0 saa/ph/sarmów lifetime)
I szczerze ci powiem że nie widzę sensu w negatywach. Jeżeli chciałbyś zrobić overload to o wiele lepiej sprawdzi się slingshot/monster do wyciskania jak już. Ale nawet to nie jest potrzebne aby siła na płaskiej rosła.
Wszystko zależy od doboru odpowiedniego planu/metody treningowej.
Dopiero 1,5 roku temu się wziąłem poważnie, przestałem ćwiczyć bro splitem, i zacząłem robić siady i mc.
1,5 roku temu wyciskałem 147x3 teraz 195x1 (miałem w tym czasie 6miesięcy przerwy przez kontuzję - spadłem ze schodów)