Aktywne Wpisy
Davvs +1102
karpiniusz +316
Sąsiad nosacz dzwonił przez domofon żebym przeparkował bo zająłem mu "jego miejsce". Odmówiłem bo to zwykle osiedle i nie ma tu prywatnych miejsc (każdy parkuje gdzie akurat wolne). Postanowił mnie więc zastawić. Półgodziny później najwyraźniej stwierdził że mam za dużo miejsca i jakoś wyjadę więc przeparkował jeszcze bliżej. Straż miejska wezwana, czekam na rozwój sytuacji (może sam dostanę mandacik ale warto będzie) ( ͡º ͜ʖ͡º)
#bekazpodludzi #
#bekazpodludzi #
- wbijanie własciciela bez zapowiedzi;
- dostarczanie świadectwa pracy (bez tego czynsz rośnie o 300 złotych);
- Ubezpieczenie się i przekazanie potwierdzenia, że jest się ubezpieczonym
To jest normalne czy nie jest?
#wroclaw #wynajem
@Bratkello: O #!$%@?. xD
w ogóle w umowie jest jak znajdę kogoś na swoje miejsce to jest to szkoda dla wynajmującego i muszę zapłacić 200 zł xd
Nie rozumiem tylko co ma dać ubezpieczenie lokatora? o.0
Ja na szczęście nie trafiłem takich debili
ubezpieczenie jeszcze spoko ale pozostałe punkty nie do zaakceptowania, jak piszą inni szukaj dalej.
@Bratkello: do mieszkania czy pokoju? Bo jeśli wynajmuje tylko pokoje z używalnością kuchni i łazienki, to wstęp do mieszkania ma zawsze. OC jak najbardziej, generalnie to są grosze. Praca - mniejsze ryzyko dla właściciela, że nie dostanie pieniędzy lub ktoś zwinie się z całym wyposażeniem pokoju. Jeśli nie planujesz czegoś takiego, to warto oszczędzić 300 złotych miesięcznie.