Aktywne Wpisy
jonasz68 +34
Ludzie próbują nam wmówić że klasa wyższa to już te 7k netto i więcej, no wieć zróbmy zestawienie wydatków. Dwie osoby w big5 (bo tylko tam jest korpo i nie ma mentalności januszowskiej). Razem daje nam to 14k, osoby bez bogatych rodziców więc mieszkania nie dostały, dwójka dzieci.
Mieszkanie w miare nowe 70m2 - cena po wykończeniu na peryferyjnej dzielnicy załóżmy 15 000 za metr, przy wkładzie własnym 10% i kredycie na
Mieszkanie w miare nowe 70m2 - cena po wykończeniu na peryferyjnej dzielnicy załóżmy 15 000 za metr, przy wkładzie własnym 10% i kredycie na
Legunz +2
Potrzebuję małej pomocy xD Jestem mega skłócony z różowym pasekiem, mieszkaliśmy razem ale już nie ( ͡° ͜ʖ ͡°) potrzebuję pomysłów jak ją przeprosić, żeby zobaczyla moje zaangażowanie. Dzisiaj wysłałem bukiet kwiatów do biura, w sumie to do końca tygodnia będą. Help.
Za pomysł który wykorzystam stawiam jedzonko z pyszne.
#logikarozowychpaskow #zwiazki #pomocy
Za pomysł który wykorzystam stawiam jedzonko z pyszne.
#logikarozowychpaskow #zwiazki #pomocy
Składniki na 1,5 kg:
- 1 kg ziemniaków
- 30 dag boczku
- 2 duże cebule
- 2 jajka
- 1 szklanka mleka
- 2 czubate łyżki kaszy manny
- 4 ząbki czosnku
- 1/3 łyżeczki mielonego chili
- 1 łyżeczka majeranku
- jelita wieprzowe
- pieprz kolorowy (do smaku)
- pieprz czarny (do smaku)
- sól (do smaku)
Niezbędnik:
- nadziewarka do kiełbas
- termometr
Przepis:
Ziemniaki gotuj w łupinkach (ale najlepiej al dente, aby się nie rozgotowały). Następnie obierz z łupinek, ostudź i zetrzyj na grubych oczkach tarki.
Podczas gotowania ziemniaków pokrój w drobną kostkę cebulę oraz boczek i podsmaż "na złoto" na patelni, z dodatkiem 3 łyżek tłuszczu.
Po starciu ziemniaków wymieszaj je dokładnie z podsmażoną cebulą i boczkiem, dodając do smaku przyprawy, jajka oraz kaszę mannę. Kiszkę można trochę przesolić, gdyż i tak sól wyplucze się przy parzeniu.
Jelita wcześniej dokładnie wypłucz i namocz na pół godziny w letniej wodzie. Napełniaj je delikatnie, tworząc odcinki 10 cm w postaci serdelków. Po napełnieniu jelita parz przez 10 minut w temperaturze 75 stopni. Pamiętaj, aby włożyć je już do wody o podanej temperaturze.
Po sparzeniu najlepiej podsmaż jeszcze kiszki na masełku, aby się zarumieniły.
Można jeść na gorąco lub na zimno.
BROWIN radzi:Gorąca kiszka ziemniaczana jest trudna w krojeniu, gdyż jelito pozostanie trwalsze niż środek kiszki.
Smacznego!
...bo domowe jest lepsze!
#browin #przepisy #wedlinydomowe #gotujzwykopem
Komentarz usunięty przez autora