Wpis z mikrobloga

Mój monitor (ma około 10 lat, LCD 24 cale Samsung) od kilku dni nie uruchamia się po włączeniu komputera. Kilku-kilkunastokrotne włączenie/wyłączenie go przyciskiem pomaga, ale nawet po "załapaniu" przeważnie jeszcze kilka razy obraz gaśnie na kilka sekund i samoczynnie się pojawia - po tym monitor pracuje OK, aż do ponownego wyłączenia komputera. Z porad w sieci - albo kondensatory, albo świetlówka. Znacie może kogoś wartego polecenia, kto naprawia monitory we Wrocławiu? Oczywiście, w rozsądnej cenie, która nie przewyższy wartości monitora.

#elektronika #monitory #wroclaw
  • 10
@izud: komputer stacjonarny używam dość sporadycznie, więc nie chciałbym w niego inwestować... za wymianę jednego albo kilku kondensatorów (o ile taka jest przyczyna) mam nadzieję że nie trzeba płacić więcej niż kilkadziesiąt zł - a jeśli więcej to ostatecznie sam się za to zabiorę, jakiś czas temu wymieniałem kondensator w ekspresie do kawy Senseo, gdzie dostęp do niego jest bez porównania trudniejszy niż w monitorze.
@Blumchen3Q: wiesz, znajomemu wymieniałem dzisiaj kondensatory w monitorze. 55zł za kondensatory (8 szutk low ESR na 125 stopni) i 50zł robocizna po znajomości. Nikt się tak normalnie nie schyli gdzie za samą robotę chcesz dać 30zł xD