Wpis z mikrobloga

Mirki, które grają w #gwint : Może pytanie dość częste, ale jak zabrać się za grę? Przeczytałem co nieco o mechanice, typach kart itp. , ale za nic w świecie nie mogę pojąć co robić w danej sytuacji. Są jakieś poradniki czy artykuły co najlepiej robić w danym momencie? Wcześniej grałem tylko w HSa i nie mogę jakoś przerzucić się na nową mechanikę.
  • 3
@Gh0stt gwint z HS ma tyle wspólnego ze w obu grach są karty i dzieciaki mogą #!$%@?ć w nich pieniądze swoich rodziców na pakiety/beczki.

Próbowałem grać w HS ale za cholerę nie ogarniam co się tam dzieje, więc nie dziwię ci się że nie możesz się połapać.

Dużo osób które grają w Gwinta znają go z Wiedźmina 3 gdzie jest prostszy niż samodzielna wersja i łatwo im bylo zacząć.

Graj i czytaj
@Gh0stt: ja na twoim miejscu zapoznałbym się ze znaczeniem słów kluczowych w Gwincie. Różnice między słowami takimi jak wzmocnij i ulepsz albo między osłab i zrań mogą powodować zagubienie. Również przy słowach kluczowych takich jak starcie czy weteran też ciężko się połapać bez przeczytania o nich.

Z podstawowymi strategiami gry możesz zapoznać się na kanale Trumpa:
playlista