Wpis z mikrobloga

@drugsorbrain: Takie zachowania były modne w czasach listów analogowych, czyli wczesny mezozoik :) Teraz wszyscy na to leją, chociaż ja osobiście uważam, że do dodaje szacunku i elegancji
  • Odpowiedz
@drugsorbrain: Często jak piszę do kogoś to się zastanawiam własnie, czy zwraca na to ktoś uwagę. Potem w odpowiedzi widzę z małej ty ci itd. to myślę, że jak ja piszę z dużej litery to właśnie nie dziwi się gość o co mi chodzi ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@drugsorbrain: ja tak tylko na piśmie i w oficjalnych mailach piszę, imo to przesada by bezpośrednie zwroty w każualowej (hehehe) konwersacji podkreślać. Potem z czegoś takiego biorą się idiotyczne błędy jak np. pisanie ci (w sensie - oni) od wielkiej litery, za które powinno się karać kastracją ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@drugsorbrain: A 'twój' też powinienem pisać z wielkiej? Generalnie to nie lubię gdy się ktoś do mnie zwraca Ty / Ci i sam też tak nie piszę. Za to drażni mnie, gdy ludzie nie używają polskich znaków w korespondencji.
  • Odpowiedz
@drugsorbrain: Musiałbym najpierw szanować innych ludzi, z dużej piszę tylko do osób co do których mam szacunek, zaś jakiś random z Internetu, bez obrazy, to nie jest ktoś kogo obdzielam jakimś większym respektem.
  • Odpowiedz