Wpis z mikrobloga

#rowery #rower #sport #okulary
Hej, jak się ma nakładka/oprawka korekcyjna do okularów sportowych?
Zastanawiam się nad tym, bo w normalnych jak wieje to od razu mi oczy łzawią, a soczewki jednodniowe się średnio opłacają na moje jazdy.
Przeglądałem oferty i chyba największy wybór mają okulary firmy Goggle (model E865-1R przypadł mi do gustu).
Ktoś ma doświadczenie z takimi okularami?
  • 21
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@rezerwowy: w zestawie dostajesz szkła pomarańczowe (imo bardziej żółte ;)) i normalne, ciemne - do jazdy w nocy zwyczajnie poprosiłem optyka zeby mi dorobił do tych oprawek przezroczyste soczewki
  • Odpowiedz
@rezerwowy: 20 zl placilem za te przezroczyste, za wpasowanie korekcyjnych do oprawek tez 20 zł bo akurat mialem recepte na nowe szkla wiec optyk powiedzial ze obecne mozna zeszlifowac tak by pasowayly do oprawek sportowych
  • Odpowiedz
@rezerwowy: z okularami po ~2 latach nic mi się nie dzieje. Jedynie do czego mógłbym się przyczepić, to to, że noski słabo się trzymają. I w zasadzie to tyle. Innych nie używałem, więc z drugiej strony nie mam porównania. Ale tym moim zdaniem nic nie brakuje :)
  • Odpowiedz
@anthoris:
Same okulary ok, ale szkła korekcyjne o kant d--y rozbić, jakoś nie mogę się do nich przyzwyczaić.
Dałem chyba stówę, wygodniej jednak jest mi chodzić w soczewkach, a szkła kurzą się gdzieś w szufladzie
  • Odpowiedz