Wpis z mikrobloga

Tak sobie myślę...
Zajmuję się w 100% hobbistycznie conworldingiem lub jak kto woli światotwórstwem. Jest to bardzo niszowy temat i w skrócie polega na (no któż by się spodziewał) projektowaniu świata. Światotwórstwo jest w mniejszym czy większym stopniu znane pisarzom czy graczom klasycznego RPG (a konkretniej Mistrzom Gry). Jednakże ja reprezentuje inną grupę conworlderów. Otóż tworzę swoje projekty dla samego faktu istnienia danego świata i fun'u jaki z tego wypływa.
Pisarzem jestem miernym i mój styl czy poprawność wymaga szlifu, ale mimo to myślę nad publikacją mojego aktualnego projektu w sieci. Planuję w ramach rozwoju publikować fragmenty i poddawać je publicznym dyskusjom.

Teraz pytanie: Czy ktokolwiek tutaj byłby zainteresowany moimi wypocinami czy lepiej skupić się na innych serwisach?

Jako zajawkę dołączam autorski #cosplay (który został zaprezentowany w ten weekend na Coperniconie) jednej z najistnotniejszych postaci w historii mego świata - Mędrca. Najważniejszym elementem tutaj jest laska, na której widnieją symbole a konkretniej Słowa, które są wysoką sztuką kierunkowania energii magicznej. Znaki też stanowią także początek budowaniu conlangu, czyli w żargonie conworlderów autorskiego języka.

#pytanie
#conworld
#rpg czy raczej #papierowerpg (nie wiem jak działa pierwszy z nich, z góry przepraszam jeżeli się nie wpasowuje)
#literatura - mam mega opory przed użyciem tego tagu, więc to ostatni raz. Z góry ostrzegam, że w postach które będę publikował może znaleźć się wiele błędów; mam nadzieję, że tymi wypocinami nie przyniosę wstydu prawdziwym pisarzom.
Trochę #pokazmorde ale tak nie do końca ( ͡° ͜ʖ ͡° )*:
Heibonna - Tak sobie myślę... 
Zajmuję się w 100% hobbistycznie conworldingiem lub j...

źródło: comment_Y9SlJ0b1G5yVNHs3ODB19gIl1oMEIMSL.jpg

Pobierz
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach