Aktywne Wpisy
WykopX +297
Pan @berito - autor #aferaczkoladowa zrobił rozdajo na 10 przekrojonych czekolad. Wpis mimo kilku tysięcy plusów został usunięty, a tu jest dowód, że akcja się odbyła:
🍫 https://wykopx.pl/wpis/78707185/rozdajo-do-wygrania-10-czekolad-wedla
Co ciekawe 10 dni wcześniej (16 października) pytał, czy można mrozić czekoladę ( ͡° ͜ʖ
🍫 https://wykopx.pl/wpis/78707185/rozdajo-do-wygrania-10-czekolad-wedla
Co ciekawe 10 dni wcześniej (16 października) pytał, czy można mrozić czekoladę ( ͡° ͜ʖ
MG78 +839
Dziś zamykam przedsprzedaż mojej książki Zrozumieć Ramen, z tej okazji rozdajo.
Przedmiotem rozdajo jest fizyczny egzemplarz mojej książki Zrozumieć Ramen, nad którą intensywnie pracowałem przez ostatnie kilkanaście miesięcy. Książkę można zamówić na topgar.pl, gdzie znajdziecie też przykładowe strony czy spis traści oraz na Allegro.
Dziś o 23:59 oficjalnie zamykamy przedsprzedaż. W najbliższy poniedziałek książka zostanie wysłana, a od wtorku 5 listopada powinna zacząć pojawiać się
Przedmiotem rozdajo jest fizyczny egzemplarz mojej książki Zrozumieć Ramen, nad którą intensywnie pracowałem przez ostatnie kilkanaście miesięcy. Książkę można zamówić na topgar.pl, gdzie znajdziecie też przykładowe strony czy spis traści oraz na Allegro.
Dziś o 23:59 oficjalnie zamykamy przedsprzedaż. W najbliższy poniedziałek książka zostanie wysłana, a od wtorku 5 listopada powinna zacząć pojawiać się
TL:DR
Czekając na autobus, paru pijanych chłopa podbijało do dziewczyn, one zaczęły zbliżać się do mnie - byłem w graniaku - nie wiem, żebym je ochronił może? W każdym bądź razie uważnie obserwuje czy patologia nie przecholowywuje - czy nie dotyka ich czy inne bzdety - ale jedyne co to "Aleś ty ładna", "Umówisz się ze mną?", "Uśmiechnij się dla mnie." więc pewnie sobie pójdą dalej czy coś ale nie, przez parę minut cały czas podbijają do nich, podjeżdża mój autobus, wsiadam ja - cały na biało #pdk - patrzę one też i niestety oni też, tylko dlatego że one wsiadły. Oni dalej je napastują, one widocznie zniesmaczone, ja niezbyt umięśniony więc patrzę co by tu zrobić - jestem tak porąbany że zawsze muszę pomóc bez względu na to jak ja na tym wyjdę ;-; - więc patrzę piją p--o "aha i tu cię mam" zgłaszam do kierowcy, i to chyba był mój błąd... Zaraz "J----y konfident", "Zginiesz k---o", "Jak wysiądziesz to już nie żyjesz" itp. dziewczyny wysiadły ale patusy jadą dalej ze mną kierowca mi mówi że za bardzo zrobić nic nie może - było ich czterech da się zrozumieć - więc powiedział że mnie weźmie na zajezdnie i tam zadzwoni na Policję. Oni wysiedli, ja nie - na szczęście - na końcowym przystanku, ale czekali pod bramą KZK, więc jak tylko wyjdę to nie za fajnie. Policja przyjechała spisali ich, ja nie dostałem się tam gdzie chciałem, a czy dziewczynom pomogłem to nie wiem. Policja mnie odwiozła do domu - propsuje im mocno fajni z nich ludzie, przywracają mi wiarę w tą instytucję - i straciłem bite dwie godziny z życia. I teraz nie wiem, dobrze zrobiłem czy nie? Trzeba było siedzieć i nic nie mówić i przyczyniać się do znieczulicy społecznej, czy jednak zareagować? A może nie trzeba było w tej sytuacji reagować bo przecież tylko werbalnie zaczepiali? Ja już nic nie wiem...
#patologiazmiasta #sosnowiec #sebix #truestory #niecoolstory
Trzeba było...
zresztą teraz to i tak można przesadzić i ktoś nagle wyciągnie jakiś nóż, lepiej się pilnować