Wpis z mikrobloga

Pierwszy noc mieszkania z #rozowepaski za mną, muszę kupic druga kołdrę ( ͡° ʖ̯ ͡°) zostawiam kubek i talerz po śniadaniu w zlewie, ciekawe czy umyje ( ͡° ͜ʖ ͡°) wstawiłem tez wczoraj pranie rzucając "jutro powieś jak bede w pracy", jeszcze nie wie ze są tam tylko moje rzeczy i jej 1 (słownie: jeden) ręcznik XD jesli pozmywa i powiesi pranie to jutro kupuje pierścionek XD #gownowpis
  • 99
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

nie mieszane, tylko osobno ciuchy i ręczniki czy pościel, bo powinny iść w wyższej temperaturze.

@migdalll: A niby czemu? Ja wszystko wstawiam na 40 stopni i jest ok, ale moze mi wytlumacz czemu zle?
  • Odpowiedz
Sprzątamy wspólnie z przewagą dla mnie bo mam więcej wolnego czasu i robię to z nudów. Gotuje różowy bo ja nie mam o tym pojęcia. Prasuję, wstawiam pranie i zmywam ja.

@ZbrodniarzWojenny: Z nudow? To Ty nie masz co robic w wolnym czasie? Czyli rozowa wcale prawie nie prasuje, nie pierze i nie zmywa? Brzmi jakbys byl domowym kurczakiem i do tego cuckiem.
  • Odpowiedz
@dnasstorm: Chodzi o to że ubrania pierzesz raczej w 30-40*C, a taki ręcznik aby go porządnie wyprać z zarazków to musi się prać przynajmniej w 60*C. U mnie na pralce jest program ręczniki który przewiduje temperaturę nawet 90*C (możliwa jedynie na tym programie) ale pranie trwa wtedy ok. 170 minut, więc jak mam 4 ręczniki do uprania po gościach to wrzucam je na 60*C i na godzinkę.
@krave:
  • Odpowiedz
@ZbrodniarzWojenny: > Sensu takich "testów" jak to napisał op nie rozumiem. Co one mają na celu? Prędzej doprowadzą do tego że laska zobaczy w co się w---------a i ucieknie do innego ogarniętego typa, a wykopek będzie robił płaku płaku kobiety to k---y.

Tyle w temacie, mentalna gimbaza może się rozejść. To samo z manipulacją po stronie różowych - po co mam udawać kogoś, kim nie jestem żeby zadowolić kogokolwiek? W
  • Odpowiedz
Z nudow? To Ty nie masz co robic w wolnym czasie? Czyli rozowa wcale prawie nie prasuje, nie pierze i nie zmywa? Brzmi jakbys byl domowym kurczakiem i do tego cuckiem.

@dnasstorm: Nie pracuję bo taka specyfika moich studiów, że w ich czasie o pracę w zawodzie raczej ciężko, a być poganianym w Januszexie nie mam zamiaru. Mam odłożoną kasę więc siedzę w domu.
Lubię jak jest czysto, brzydzi mnie brud
  • Odpowiedz
Wiesz po co ręczniki się wygotowuje? Dlatego, że tam zbiera się najwięcej zarazków i bakterii.

@Laelette: serio?

A ja byłam z siebie dumna, że opróżniam przed praniem kieszenie i sortuje kolorami ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
Zostawienie prania w pralce na noc bez opóźnienia startu=śmierdząca kiszonka rano.

@krave: W jaki sposób świeżo wybrane ubrania miałby zacząć śmierdzieć tylko dlatego, że się ich nie wyciągnęło z pralki?
  • Odpowiedz
@BaPGdragon: zapomnij spuścić wodę w kiblu, nie opłucz umywalki po goleniu, zostaw śmierdzące skarpetki w losowym miejscu, nie odkurzaj i nie odkładaj nic na miejsce iii muszę jeszcze pomyśleć, czego mój niebieski nie robi. I nadal nie mam pierścionka ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz