Wpis z mikrobloga

@pawelwykop: ja głównie gram w SP i dynamiczne scenariusze: DUWS, Antistasi, Dynamic Recon, Dynamic Combat i, mój ulubiony, Pilgrimage (mój znajomy wygrał tym scenariuszem 50k$ w konkursie Make Arma not War w kategorii scenariusz SP) - na prawdę polecam
a dropy FPSów mam zwykle jeśli w scenariuszu nie ma skryptów czyszczących ciała/wraki i jeśli promień aktywacji NPCów jest za duży
@Saper9 Pytanie całkiem słuszne - W10 w wersji enterprise obsłuży do 512GB RAMu. Windows Server 2016 dźwignie z chęcią 24TB pamięci operacyjnej.

@Benq20 "System przeznaczony do użytku osobistego", jeśli dobrze zrozumiałem @Saper9 , to jeden z popularniejszych obecnie systemów operacyjnych, a więc Windows 7/8/10, lub też jakiś przystępny Linux. Wszak oba te środowiska używane są także przy profesjonalnych, dużych przedsięwzięciach. Nie znam obecnie żadnego montażysty lub grafika, który pracuje na Windows Server
@torskee: grałem ostatnio w jeden dodatek polecany przez Ciebie. Trzeba zwiedzić wyspę i odwiedzić ponad 200 kościołów w poszukiwaniu ciała? Miałem łódkę i auto z karabinem. Zapisałem grę i co teraz. Wchodzę na następny dzień i nie ma tych saveów? trochę lipa bo odwiedzenie 2-3 miejsc zajmuje godzinę
@torskee: a którą wersję pilgrimage proponujesz, bo każdy dodatek wymieniony przez Ciebie miał kilkanaście wersji, instalowałem te z największą ilością gwiazdek.
Podobno pilgrimage da się z jakimś oporem zagrać coop'a, może zagramy kiedyś we dwóch