Aktywne Wpisy
thorgoth +530
Obejrzałem Łowców Skór, znakomity dokument od MAX (dawne HBO). Opowiada o procederze handlu informacjami o zgonach pacjentów przez załogi karetek pogotowia w Łodzi oraz o przypadkach gdy załoga karetki pomagała pacjentowi odejść z tego świata.
- wstrząsające jest to, że w zasadzie mało kto został za ten proceder ukarany, raptem dwóch sanitariuszy, poza tym kilka śmiesznie niskich wyroków za nieudzielenie pomocy i tyle
- nawet te dwa wyroki (dożywocie i 25 lat) są efektem
- wstrząsające jest to, że w zasadzie mało kto został za ten proceder ukarany, raptem dwóch sanitariuszy, poza tym kilka śmiesznie niskich wyroków za nieudzielenie pomocy i tyle
- nawet te dwa wyroki (dożywocie i 25 lat) są efektem
Miraski trzymajcie kciuki. 35 lat w bloku i dość :)
Czas pić kawę na własnym tarasie.
Czas pić kawę na własnym tarasie.
Czym jest #przegryw - w dużym skrócie, po prostu uzależnieniem od internetu, połączonym z ucieczką od problemów realnego życia. Łatwiej wypracować sobie dwusetny poziom w tibji, niż popracować nad umiejętnościami społecznymi w realnym życiu. Jak ktoś całkowicie oleje naukę rozmawiania, a cały wolny czas poświęca na wypok, gry i na powtarzanie w gronie innych przegrywów mantry s----------a "nic nie da się zmienić", to oczywiście nigdy nic nie zmieni. Ale to tak naprawdę jest po prostu przykrywka, żeby ukryć uzależnienie od internetu.
I tu wychodzi różnica między płciami - mężczyzna ma naturę zdobywcy, chce być bohaterem (więc zostanie wielkim magiem tibijskim), chce kontrolować innych (więc kontroluje przedsiębiorstwo w grze), chce zdobywać kobiety (więc ogląda p---o). Kobieta ma całkiem inne potrzeby, w dużym skrócie i uogólniając - na tym prymitywnym, zwierzęcym poziomie chce być podziwiana przez mężczyzn i wzbudzać zazdrość innych kobiet.
I tu pojawia się internet. Jednym klikiem można mieć 500 plusów od stulejarzy, dla kobiecej psychiki taka dawka atencji to musi być coś. Po co rozmawiać z mężczyznami w realu, po co budować skomplikowane relacje, poświęcać coś, starać się, iść na kompromisy, skoro można po prostu wrzucić fotkę i mieć zalew atencji. Nie mówię konkretnie o wypoku, bardziej o tych wszystkich instagramach i tak dalej.
W efekcie mamy kobiecego przegrywa - laskę, która nie może żyć bez ciągłej atencji online, nie potrafiąca tworzyć relacji ze zwykłym mężczyzną (bo nie da jej tyle, co 500 innych jednocześnie), z ego napompowanym do granic możliwości, przekonana że zasługuje na gościa 12/10, podczas gdy te 500 plusów ma od kolesi 2/10. Jest tak samo skazana na porażkę w życiu, jak koleś nigdy nie wychodzący z piwnicy.
Ot, takie przemyślenia przed wieczorną nauką.
@tomtom666: A myślę, że w igrzyskach atencjuszek tylko to powinno być brane pod uwage(wykop). Insta jest od wrzucania zdjęć itp. a np. codzienne wrzucanie swoich nóg na vikop.ru podchodzi pod jakąś chorobe psychiczną tak mi się wydaje.
@tomtom666: dokładnie. Facet jest przegrywem gdy nie posiada jakiejkolwiek wartości, kobieta jest przegrywem gdy tę wartość rozdaje każdemu kto popadnie.
Ale ja w sumie to chciałem tylko zwrócić uwagę na jeden z mechanizmów, dość popularny na
Zresztą popatrz na #i------------------a - mamy tu żonatego oblecha stalkującego inne laski, gościa narzekającego na zakola czy niespełnionego egoistycznego kucoprawaka ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Kadej: Mógłbyś rozwinąć swoją tezę ? Konkretnie czemu rzekomo na kobiety w wieku 30 lat czeka równia pochyła, a na mężczyzn drabina do życiowego sukcesu ?
@koralowiecc: to można dużo prościej ująć co
Nie zgodzę
I to nie jest tak, że ludzie nie lubią słabości - kobiety nie lubią słabości i emocjonalności u mężczyzn, to jedna z najbardziej nieatrakcyjnych cech. W drugą stronę jest odwrotnie.