Wpis z mikrobloga

@kicioch: ja mam i sobie chwalę. Zrobione solidnie, fajnie, lekko się otwierają. Dużo zależy od montażysty. Ja wymieniałem w domu więc wziąłem pana od montażu żeby pomierzył wszystko i jak przywieźli okna to się okazało że nie które są za małe (kwestia kilku centymetrów). niestety nie było mnie przy montażu a moi rodzice nie protestowali. Teraz mam 3 okna gdzie z zewnątrz brakuje mi 1-2cm do elewacji.
  • Odpowiedz
  • 0
@rafion: u nas i tak okna będą wykańczane bo remont generalny i będą niższe niż obecne więc pare cm w tą czy tamtą nie zrobi mi różnicy :D ale dzięki za opinie :)
@Harmonijka: no właśnie wiem, stąd tag #tarnow bo może ktoś w Tarnowie miał montowane przez ekipę od producenta :)
  • Odpowiedz
  • 0
@ElCidX: Są dużo droższe niestety. Przykładowo - cena okien z drutexu z droższą wersją drzwi tarasowych i systemem trzyszybowym jest tańsza niż wersja oknoplastu z tańszą wersją drzwi tarasowych i systemem dwuszybowym. Bardzo chcielibyśmy oknoplast, ale jednak cena gra tu sporą rolę bo remont jest ogromny.
  • Odpowiedz
  • 0
@ElCidX: Całego mieszkania w kamienicy, około 100m^2, a remont w zasadzie obejmuje wymianę wszystkiego poza ścianami zewnętrznymi i kilkoma ścianami w środku - tak to wszystkie instalacje od nowa, wylewki, tynki... Szukamy oszczędności gdzie się da, bo mimo wszystko nie chcemy najtańszych opcji (bo wiadomo, jakość niska), ale jeśli jest opcja zaoszczędzić i nie stracić wiele na jakości to tym się kierujemy :)
  • Odpowiedz
@kicioch: U nas w domu wymienialiśmy wszystkie okna z Pagena z montażem ekipy z salonu czyli bodajże z Panem Tomkiem ;) Dom duży jednorodzinny 3 kondygnacje około 360m2 z garażem.
Demontaż robiliśmy sami a Pan Tomek z ekipą wchodził i tylko montował w pusty wyczyszczony otwór. W salonie powiedzieli żeby wziąć ich montaż bo nie będzie problemu z gwarancją jakby co i VAT wtedy 8 procentowy.

Ogólnie jesteśmy zadowoleni, ekipy
  • Odpowiedz