Wpis z mikrobloga

@godeath: Przypatrzyłem się i jak tam są dziury z powietrzem, to jakaś niedoróbka. Ktoś z fabryki opchnął komuś odrzuty lub całą wadliwą partię.
Gdzie kupiłeś? W Polsce to norma, że wadliwe/wycofane partie są sprzedawane januszom biznesu z allegro i wada wychodzi dopiero z czasem i już wiesz, dlaczego cena była dobra...
  • Odpowiedz
@godeath: Wygląda OK. Ten plastikowy pasek obejmujący głowę wchodzi w dedykowane gniazdo, które jest osadzane w styropianie. Podczas produkcji granulki są wtłaczane do formy i najwyraźniej jest za mało miejsca pomiędzy gniazdem a dolną krawędzią kasku, więc powstają puste przestrzenie. Jeżeli plastikowy pasek trzyma się, to nie ma powodu do obaw.

Mały risercz w necie pokazuje, że większość tych kasków ma taki urok:
http://cdn.mos.bikeradar.imdserve.com/images/bikes-and-gear/helmets-and-protection/helmet-standard/1410420423975-avvmf6lllevk-630-354.jpg
  • Odpowiedz
@blebnik: dzięki za wyczerpującą odpowiedź, uspokoiłeś mnie trochę. Pasek trzyma bardzo mocno. Z ciekawości puściłem zapytanie do producenta. Jak odpisze to dam info co i jak. ;)
  • Odpowiedz
@blebnik:

Opowiedź ze sklepu:
"My personal opinion would be that this could have been caused during the manufacturing process and could mean that the helmet is faulty. If you would like to return it to us we can exchange this for you.
Please follow the information that is provided on the returns page in order to send this back to us;
  • Odpowiedz
@godeath: hm... jak uważasz :) Jeżeli nie potrzebujesz kasku na g---t, to może wymiana jest sensowna. W takim przypadku dostaniesz kask bez dziur, albo w ostateczności dowiesz się, że wszystkie kaski (tego modelu) mają taki urok.
  • Odpowiedz