Wpis z mikrobloga

tldr; Czy mogą gwarancyjnie naprawiać radio przez 2 miesiące?

Radio samochodowe kupione w #mediamarkt – umarło. Oddałem na gwarancję. Mam czekać na powiadomienie SMSem kiedy mogę je odebrać.

Mija czas, po 3 tygodniach idę do nich i pytam co się dzieje. W salonie mówią mi, że nie wiedzą, bo wysyłają na serwis i mam czekać na info. Powiedziano mi, że jeśli muszą zamówić dodatkowe części, to mogą to robić nawet 60 dni.

Stąd pytania:

1. Jeśli minęły 2 tygodnie (a minęły, bo minął już ponad miesiąc) od oddania radia na #gwarancja, to rozumiem, że muszą mi ją uznać? Bo trochę lipa jakby mi je trzymali faktycznie 2 miechy, a potem powiedzieli, że jednak nie naprawią.
2. Czy mogę ich olać i powiedzieć, żeby dali mi kasę z powrotem? Szczerze mówiąc to gdzieś już mam to radio. I gdzieś już mam sklep dla idiotów (bo fakt, że głupotą było tam kupować).
3. Czy mają obowiązek przedłużyć gwarancję o czas, kiedy radio leży w serwisie?
4. Czy to prawda, że mogą sobie je trzymać 60 dni?
5. Czy zmienia coś fakt, że wziąłem fakturę vat za to radio (kupiłem na firmę)?
MacDada - tldr; Czy mogą gwarancyjnie naprawiać radio przez 2 miesiące?

Radio samo...

źródło: comment_JvRnLrmuskf5K2ManPIPCTgezQGTtqJM.jpg

Pobierz
  • 2
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

1. Jeśli minęły 2 tygodnie (a minęły, bo minął już ponad miesiąc) od oddania radia na #gwarancja, to rozumiem, że muszą mi ją uznać? Bo trochę lipa jakby mi je trzymali faktycznie 2 miechy, a potem powiedzieli, że jednak nie naprawią. TAK

2. Czy mogę ich olać i powiedzieć, żeby dali mi kasę z powrotem? Szczerze mówiąc to gdzieś już mam to radio. I gdzieś już mam sklep dla
  • Odpowiedz