Wpis z mikrobloga

Mirki, mam ok 15 litrów zepsutego piwa (coś czuć w nim kwasem/mokrą scierką) i pomyślałem sobie że zamiast wylewać to może by dało rade to przedestylowac i odzyskać alkohol. Próbował ktoś czegoś takiego? Myślicie że to dobry pomysł? #piwowarstwo
  • 8
@Lrrr z samego piwa w teorii ok 2 litry wodki (licze ze sporymi stratami podczas destylacji) plus kolejne 2 z nalewek. Sprzet pożyczę wiec moge to zrobic prawie bezkosztowo. Chyba warto :)

@Radus pewnie za jakis czas sprobuje, bede dawal znac :)
@ChempyTuj: dowal do tego cukru i drożdży jak na normalny zacier i przefermentuj, potem destyluj normalnie. bedziesz miał przynajmniej jakaś rozsądną ilość tej berbeluchy.
Bez tego to raczej szkoda czasu i pradu (gazu) i wody