Wpis z mikrobloga

#anonimowemirkowyznania
to co się #!$%@? pod szkołami podstawowymi każdego ranka i po południu to jest jakiś #!$%@? dramat. mam takiego pecha, że kiedyś mieszkałem przy jednej szkole, od jakiegoś czasu mieszkam nieopodal innej a i muszę jeszcze przejeżdżać obok kolejnej po drodze do pracy. paraliż komunikacyjny jaki serwują rodzice to jest dramat...

ja rozumiem że rodzice się martwią o swoje pociechy, że większe miasto to inaczej niż jakieś... nie wiem, małe miasto? ale do jasnej cholery!? czy w tym mieście jest tylko jedna szkoła? nie! można powiedzieć, że podstawówka jest w okolicach każdego większego osiedla, a że ta konkretna to żadna "super" podstawówka to dzieciaki muszą być z okolic i pewnie daleko nie mają. ja jakoś te 20 lat temu potrafiłem sam iść z buta do szkoły, tak jak wiele innych dzieciaków i nikt po drodze nie umierał XD teraz mam wrażenie, że 90% maluchów musi być odwieziona pod drzwi przez rodzica, tzn przez #!$%@?ętą matkę. bo z moich obserwacji wynika, że największego raka serwują konkretnie matki.

codziennie w roku szkolnym jest to samo, dojazd pod budynek szkoły wąski, parkingu mało a aut dużo, dużo dużych aut bo ludzie w tych czasach już nie mogą jeździć małymi samochodami po mieście, zwłaszcza kiedy wysrają kilka gówniaków. oni muszą mieć SUV'y, rodzinne vany czy 5 metrowe kombi!! każdy musi widzieć, że Karyna wiezie ze sobą Brajanka albo inną Dżesike (jakby naklejka na szybie to było mało xD), i co się dzieje? blokowanie drogi, parkowanie na chodnikach, trawnikach, czyichś podjazdach, problemy z manewrowaniem wielkim SUV'em, rozkładanie rąk i strzelanie fochów kiedy trzeba cofnąć bo wjechało się w jednokierunkową xD, "ja tu tylko na 5 minut" itd. i to wszystko kobiety. bo jakoś jak się trafią faceci to albo potrafią manewrować samochodem, albo nie mają problemu zaparkować 100 metrów dalej i odprowadzić gówniaka za rękę, a kobiety... ehh szkoda strzępić ryja, po prostu dajcie mi rano wyjechać do pracy i nie blokujcie mnie po drodze do pracy ( ͡° ʖ̯ ͡°) #boldupy

Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: kwasnydeszcz
AnonimoweMirkoWyznania - #anonimowemirkowyznania 
to co się #!$%@? pod szkołami podst...

źródło: comment_YPFFy5TJGDwGzQQaCSM4y8uGxNEnRRSG.jpg

Pobierz
  • 7
  • Odpowiedz