Wpis z mikrobloga

@krasnoludkolo: Widziałem jak po ostatnim patchu ludzie kupowali od AI dzieła sztuki za jedną sztukę gelda. Ja osobiście jej nie hejtuję ale i tak zaczekam aż wyjdą do niej jakieś dodatki takie jak G&K i BNW do piątki bo na razie mi wystarczy Vox Populi :D
  • Odpowiedz
  • 0
@krasnoludkolo za religię i stagnacje botów w połowie gry. Skupiają się głównie na religii i przestają dalej rozwijać się gospodarczo czy militarnie
Głupie SI ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
@krasnoludkolo: Przynajmniej według mnie ta część jest bez sensu. Piątka wniosła dużo dobrego, wprowadziła heksy, jedna jednostka na jednym polu. Jedyne czego brakowało do pełni szczęścia, to porządna dyplomacja i lepsze AI - a jak wiadomo tego nie poprawili.
Po co mam w to grać, skoro to ta sama gra, tylko trochę pozmieniana. I może nawet bym się skusił w to zagrać, gdyby nie:
1. Grafika, która do mnie nie
  • Odpowiedz
@krasnoludkolo: I chyba najbardziej z tego wszystkiego nie podoba mi się grafika, zraziłem się do tego już po pierwszym trailerze. Kompletnie nie rozumiem czemu poszli w tą stronę. Piątka jednak wygląda bardziej realnie i łatwiej mi się wczuć w ten świat.
Zresztą zauważyłem w wielu grach ten trend, wszystko idzie w taką cukierkową grafikę i jaskrawe kolorki.
  • Odpowiedz
@krasnoludkolo: Nie podoba mi się zwycięstwo religijne i ogólnie to, że po zajęciu świętego miasta jakiejś religii nie przejmujemy jej. Nie podoba mi się też walka ale możliwe, że jestem przyzwyczajony do piątki. Awanse jednostek też mi za bardzo nie przypadły do gustu. No i jednostki, jest ich moim zdaniem za mało i znowu karabin ma mniejszy zasięg niż łuk. No i wciąż nie ma kongresu który był w poprzedniej
  • Odpowiedz
@krasnoludkolo: W piątce miałeś dajmy na to czołg który ma 100CS i może mieć bonusy dodające 15% do CS itp. W szóstce ten bonus wynosiłby np. +8. Łatwiej mi to jest liczyć w piątce jaką jednostką mogę zdjąć inną na przysłowiowego szczała.
  • Odpowiedz