Aktywne Wpisy
koronawirus +733
Dzisiaj jest zajebiście ważny dla mnie dzień, z dumą chciałbym się pochwalić że w wieku 28 lat dołączyłem do progu ponad 30k na ręke pomimo zajebistych przeciwności losu. 10 lat temu miałem wypadek, który uczynil mnie inwalidą do końca życia, kierowca auta wbił się we mnie na głównej drodze i połamał mi całą miednicę, ledwo uszedłem z życiem. 3 lata leżałem na plecach, wyrzucili mnie ze szkoły przez co musiałem kończyć liceum
zarzutkin +883
Jeden z bywalców /r/btc zrobił bota, który powiadamia użytkowników /r/bitcoin, gdy dostaną shadow bana.
Wątek na /r/btc
Wątek na /r/bitcoin
Idę po popcorn.
#bitcoin
Na początku wszyscy byli za bitcoinem jako nowym pieniądzem, przeważające tematy to było obalenie fed, austriacka ekonomia i takie tam.
Potem cena zaczęła rosnąć, coraz bardziej. Niektórym pieniądze #!$%@?ły i zaczęli się czuć nadludźmi. "Guru" tej filozofii jest Mircea Popescu - "celem bitcoina jest zmuszenie biednych do
To jest wszystko zabawne jak bardzo ludzka natura jest niezmienna od 2000 lat. Cały czas trzeba mieć wroga. Już nie zagłebiając się w zaszłości historyczne dot. konfliktów społecznych wymienię tylko popularniejsze flame wary z ostatnich 30 lat istnienia szerokopojętego IT:
1) VI vs EMACS
2) VI vs VIM
3) VI vs reszta świata
4) OSI vs TCP/IP
5) Ethernet vs reszta świata
6) Linux vs Windows
Wspólny wróg generuje zresztą najszybszy rozwój
To nie jest prawdą, przeczytaj o Plan 9
http://www.faqs.org/docs/artu/plan9.html
ale w przypadku bitcoina to nie jest tylko flamewar, bo jak w miarę szybko kontrola core nie zostanie zatrzymana kryptowaluty zostaną zablokowane prawnie i tyle. Już jest projekt 'aml bitcoin'.
https://coincenter.org/link/new-digital-currency-bill-in-congress-here-s-the-real-crazy-scoop
Nieprzypadkowo jedyne duże giełdy bez kyc/aml - btc-e i bitfinex zostały niedawno zaatakowane. Btc-e
Z tym się nie zgadzam:
Z tym jak najbardziej.
Ja ufam core, nie ufam chińczykom. Zanim USA wpadło na jakieś regulacje to Chińczycy co tydzień banowali bitcoina ;)
W Core są ludzie od
Dobrze to widać po tym, jak chińskie sklepy bezkarnie kłamią w deklaracjach celnych.
To USA doprowadziło do zniszczenia tajemnicy bankowej w całym zachodnim świecie, a za kłamstwa na deklaracjach celnych w celu uniknięcia vatubUE obywatel usa trafiłby do więzienia.