Wpis z mikrobloga

Co myślicie o tych spółkach:
- cdr (będzie korekta czy zarząd nie pozwoli? Wiadomo ze boja się przejęcia, po to było skupowanie własnych akcji, przez to jest troche napompowane ale gwint teoretycznie powinien bardzo dobrze przyjąć się w Chinach)
- 11 bit (frostpunk zbiera póki co same pozytywne recenzje, szczególnie po targach, jak dla mnie przebije niedługo 200, dodatkowo ma szerszy target niż TWOM)
- playway (jak dla mnie bardzo niedoceniona polityka zarządu który szeroko dywersyfikuje źródła zysku)
- qubicgames (liczę ze przebije 2 zł)

#gpw #pytanie #gielda #finanse
  • 12
  • Odpowiedz
@Wykoppeel1230: odradzałbym inwestycje w spółki wysokotechnologiczne ze względu na możliwą niespodzianke od Putina na manewrach Zapad. Dodatkowo rynek akcji w USA jest mega przewartościowany, a każde tąpnięcie w USA odczuwalne jest w przedewszystkim przewartościowanych spółkach - więc technologicznych. Ewentualnie przeczekałbym do powrotu do baz ruskich wojsk.

Moje inwestycje - JSW, Orlen i dzisiaj dokupiłem Lubawy za 10k niezła promocja na moje oko ;) są to spółki przedewszystkim TANIE. Wydobywcze, jedna jest
  • Odpowiedz
@minvt: @ernst_stavro_blofeld: @Wykoppeel1230: PlayWay miał debiut niecały rok temu. Niedługo też chcę dołożyć go do portfela bo wygląda dobrze.
https://www.biznesradar.pl/notowania/PLAYWAY#1d_lin_lin

odradzałbym inwestycje w spółki wysokotechnologiczne ze względu na możliwą niespodzianke od Putina na manewrach Zapad. Dodatkowo rynek akcji w USA jest mega przewartościowany, a każde tąpnięcie w USA odczuwalne jest w przedewszystkim przewartościowanych spółkach - więc technologicznych. Ewentualnie przeczekałbym do powrotu do baz ruskich wojsk.

@sage_Slav: O kryzysie
  • Odpowiedz
@szcz33pan: Jeśli mówią od 2012 to znaczy, że z każdym rokiem szanse kryzysu rosną. Z tego co czytałem ostre pompowanie jest akcji w USA, oceniam, że jeszcze można pograć z 1-2 lata na giełdach, dopóki nie podniosą stóp procentowych do co najmniej 2-3% i nie przygotują tym gospodarki na mały kraszek. Ale trzeba być uważnym, a inwestycje w spółki na gpw odradzam nie ze względu na napompowany rynek USA (albo nie
  • Odpowiedz