Wpis z mikrobloga

No dobra, jak wszyscy to i ja!

Dzień 1: Piosenka, której znasz cały tekst.
Tom Odell - Wrong Crowd

Kurde, prawda jest taka, że znam bardzo dużo tekstów na pamięć. Zaczynając, od całej masy religijnych piosenek z czasów wczesnoszkolny (kościelne chórki hehe), poprzez lekcje muzyki, z których większość piosenek nadal mam w głowie, do czasów gimnazjalnych - gdzie siedziałam mocno z japońskiej muzyce (po prostu chińskie bajki) i nadal większość openingów znam na pamięć :P Jednak przezwisko Królowa Karaoke nie zostało mi nadane tak o, trzeba było się napracować!

No ale... wygrał Tom. Może dlatego, że nigdy go tu nie dodałam, może dlatego, że go zaniedbałam, ale dokładnie rok temu to był jedyny głos, z którym chciałam mieć coś wspólnego, jedyny głos, który chciałam słyszeć, jedyny, który chciałam mieć w mojej małej, durnej główce. Po dwóch latach "sielanki" wrócenie do rzeczywistości było bolesne, dość. Kurde. W lipcu 2016 na dwa tygodnie odcięłam się od wszystkiego, zostawiłam cały bagaż za sobą, nawet internet i wykop! Uciekłam do mojego azylu, gdzie byłam tylko ja i Odell, to on ze mną biegał po polach ("Magnetised"), wspinał się na drzewa ("She Don't Belong To Me"), tanczył ("Concrete"), płakał ("Sparrow") i po prostu czekał ("Silhouette"). Stary Tom był dla mnie jak flaki z olejem, Nowy Tom trochę mnie uratował.

#100daymusicchallenge #muzyka #indiepop #indieelectronic #folkpop
w.....k - No dobra, jak wszyscy to i ja! 

Dzień 1: Piosenka, której znasz cały tek...
  • 3