Aktywne Wpisy

kodecss +200
#zalesie #pracbaza #januszebiznesu
Jest dzisiaj taki zajeb w robocie, że nie mogłem zjeść śniadania.
O 14:00 poinformowałem szefa, że muszę sobie zrobić przerwe i coś zjeść.
"Wytrzymasz 2 godziny bez jedzenia, jak ci nie pasuje to się zwolnij"
Zobaczymy minę szefa jak o 16:00 dostanie moje wypowiedzenie
Są 3 warianty:
- ma to w #!$%@? i mnie #!$%@?
- da mi podwyżkę
- powie, że był w nerwach i tylko żartował, przeprosi,
Jest dzisiaj taki zajeb w robocie, że nie mogłem zjeść śniadania.
O 14:00 poinformowałem szefa, że muszę sobie zrobić przerwe i coś zjeść.
"Wytrzymasz 2 godziny bez jedzenia, jak ci nie pasuje to się zwolnij"
Zobaczymy minę szefa jak o 16:00 dostanie moje wypowiedzenie
Są 3 warianty:
- ma to w #!$%@? i mnie #!$%@?
- da mi podwyżkę
- powie, że był w nerwach i tylko żartował, przeprosi,

Jonn +65
Planuję tą plamę zeszlifować. Mam taką fajną szlifiereczkę akumulatorową. Delikatnie, nie za głęboko żeby drzewa nie uszkodzić. Ewentualnie zamalować. Zmienię tylko maryjce te mongolskie rysy. Co mi grozi oprócz pozbawienia życia przez obrońców drzewa? Jest na to jakiś paragraf? Kościół się od tego odcina. #prawo #bekazkatoli

To mój pierwszy wpis, ale na wykop zaglądam już od jakiegoś czasu...
Przyszedłem dzisiaj do was po radę.
Mianowicie, aktualnie posiadam laptopa Lenovo Y50-70 na i7-4720HQ, 16GB RAMu, SSD, 960M. Chcę go zmienić na coś bardziej mobilnego (jak ktoś chce takiego lapka, to będę go sprzedawać na dniach).
To są moje kryteria:
Waga: nie większa niż 2KG.
Czas pracy na baterii: Powyżej 5h na małym obciążeniu.
Gniazdo USB Typ-C jako ładowarka/z możliwością ładowania laptopa.
Ekran: Nie większy niż 15.6" (preferowany 14").
Grafika: Coś koło 940MX, ostatnio bardzo rzadko w coś gram, ale nie chcę też zabijać możliwości dostępu do tej rozrywki przez Intel HD blablabla który jak już, to odpala gry na minimum w rozdzielczości HD przy 30FPS'a max... Wygląda to jak gry z PS'a 2'ki...
Typy na jakie trafiłem:
Xiaomi Mi Air 13.3".
Spełnia praktycznie wszystko. ALE... Obawiam się, czy 13.3" to nie za mały ekran. i miałem już raz Xiaomi z Chin (Xiaomi Redmi Note 3 jak dobrze pamiętam) i nie śmigało to tak jakby się chciało. Jednak software też ma znaczenie, a wszędzie czytałem, że ludzie wrzucają czysty Win 10 PL, a więc wszelkie bajery, optymalizacje itd skodzone przez Xiaomi wylatują wtedy. No i przydałaby mi się F.VAT 23%. No i gwarancja to też fajna sprawa.
DELL XPS 15 9550/9560
Typ w sumie idealny i brałbym od razu... Ale cena trochę zaporowa. Za 8k mogę kupić Xiaomi i Golfa do tego... (najlepiej coś ala ten laptop ale tańsze...).
HP Specter 360
Spoko, mobilny itd itp ale nie ma grafiki (╥﹏╥).
ThinkPad T470p
Tak samo jak DELL. Tylko tutaj nie mamy gniazda USB Typ-C. Cena też niestety trochę zaporowa.
Macie jakieś pomysły Mirki i Mirabelki? Może sami ostatnio kupiliście jakiegoś lapka i polecacie?
#laptopy #komputery #ultrabook #xiaomi #dell #thinkpad
Faktycznie fajna propozycja. Pod względem moich kryteriów zastępuje HP Spectre. Niestety tak samo jak on nie ma choćby słabej grafiki. Nie mniej jednak został już dodany do mojej listy ;).
Płyta główna z procesorem Intel(R) Core (TM) i7-7820HQ, oddzielna karta graficzna NVIDIA(R) GeForce 930MX z technologią Thunderbolt
Zajmuję się sprzedażą Dell, więc jakbyś chciał to kupić na firmę, to się odezwij na priv. Pomogę. :D
@Vasek:
Na chwilę obecną w Dellu wygląda to tak, że są stacje dokujące nowej generacji: WD15 (usb C), TB16 (thunderbolt 3) i D6000 (usb-c i usb 3.0 - uniwersalny dock).
Złącza USB-C i Thunderbolt 3 wiadomo, są ze sobą kompatybilne.
Stacja WD15 (na złącze USB-C) dostępna jest w wariancie z zasilaczem 180W i 130W. Wariant 130W przeznaczony jest dla laptopów z
Napaliłem się porządnie na XPS'a 15'kę i już miałem go wczoraj kupować, ale wpisałem sobie pros and cons w Google'a i trafiłem na masę tematów na forach, że te laptopy najzwyczajniej w świecie rozpadają się. Płyty główne się palą, dźwięk wysiada, ekran miga, bluescreen'y to prawie codzienność... Powiem szczerze, że zawiodłem się porządnie, bo za taką cenę spodziewałem się produktu z
Mocno zastanawiam się nad wersją 5480 z i5 7440hq i 930mx na pokładzie.
I podsumowując, na razie czekam na wyjście Intela 8th gen, które będą miały 4 rdzenie w niskonapięciowych procesorach. Więc powinny być wyraźnie wydajniejsze, chwalą się że nawet 40%... No i Asus też