Aktywne Wpisy
SynMichaua +514
Chyba ich suty drą... To ja się ubezpieczam, kupiłem dom wcześniej sprawdzając mapy powodziowe i wszystkie inne możliwe.
A ci chcą odbudować każdemu dom w stanie nowym za 100% nasze pieniądze i do tego jeszcze 24k na drobne zakupy.
Już 100k od Tuska wydaje mi się za dużo, a nawet jeśli to powinno być ograniczone do wysokości faktur albo i zarobków.
Jak dobrze, że oni już nie rządzą! Gardzę!
#powodz
A ci chcą odbudować każdemu dom w stanie nowym za 100% nasze pieniądze i do tego jeszcze 24k na drobne zakupy.
Już 100k od Tuska wydaje mi się za dużo, a nawet jeśli to powinno być ograniczone do wysokości faktur albo i zarobków.
Jak dobrze, że oni już nie rządzą! Gardzę!
#powodz
Basiura89 +936
#powodz
Orlen - zaopatruje straż w darmowe paliwo i kawę
InPost - umożliwia darmowe przewozy darów dla powodzian
MediaExpert - udostępnia za darmo agregaty prądotwórcze
Dopisujcie kolejne firmy. Warto pamiętać, kiedy to się skończy ¯\(ツ)/¯
Orlen - zaopatruje straż w darmowe paliwo i kawę
InPost - umożliwia darmowe przewozy darów dla powodzian
MediaExpert - udostępnia za darmo agregaty prądotwórcze
Dopisujcie kolejne firmy. Warto pamiętać, kiedy to się skończy ¯\(ツ)/¯
#inwestycje #gospodarka #architektura #skyscrapercitycontent
Poważnie mówiąc, dla mnie stonowana architektura bez zbędnych fajerwerków. Dla mnie ogólnie OK.
Najważniejsze, że jest ruch i pieniądze,
Inne duże i średnie miasta poszły z duchem czasu tylko my ciągle stoimy z architektura w miejscu.
Bo przecież nowoczesność nie
I czy ten korten nie będzie czasem z odpadów poprodukcyjnych./jeśli będzie heh
Swoją drogą już samo to że dumą miasta ma byc zardzewiały budynek będzie juz powodem do większych drwin.
Przy tak niskiej budowli przydało by sie wyróżnić choć krztałtem (jeśli ma być wizytówką miasta).
ps. Gdyby to nie była brama miasta powiedział bym że nawet ujdzie i nie miał bym uwag
a tak to taki nieco ciekawszy Textilimpex (który stoi tuż obok).
a Oba budynki widoczne wyżej mają po 68m.
i dopiero ok 15 miejsca w Łodzi dla budynku (-ów) który ma sie ponoć wyróżniać.
@SurowyOjciec: po prostu nie pasuje ta zabudowa do historii naszego miasta. Zdecydowanie wolałbym by nowe budynki komponowały się z architekturą z XIX i XX wieku. Budowa trwałaby dłużej i pewnie drożej, ale to by jakoś wyglądało a nie kwadratowe klocki bez żadnej finezji. Serio, to co się buduje to tragedia.
Mnie się osobiście nie podoba tworzenie historyzmów, bo jest zabytkowe centrum.
Lubię prostą architekturę bez udziwnień, coś jak nasza Brama Miasta.
Ale każdy ma prawo do swojej opinii.
@SurowyOjciec: oczywiście zgoda. Ale przyznasz, że nie trzeba być jakimś wybitnym architektem by stworzyć coś takiego..później ludki z całej Polski śmieją się, że Łódź jest brzydka. Jak tu zaprzeczyć skoro to czym możemy się pochwalić to jedynie zabytki z przeszłości?
@vind: Z tym że nie chodzi o architektów. Architekt projektuje to co chce miasto/spółka.
Dla nich to nawet Corbusier zaproponował by zwykłego kloca bez kszty polotu w formie a jedynie z elewacją ala Fabryczna.