Wpis z mikrobloga

@groszek71: Szkoda, że Ci się nie podobają. ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Poważnie mówiąc, dla mnie stonowana architektura bez zbędnych fajerwerków. Dla mnie ogólnie OK.
Najważniejsze, że jest ruch i pieniądze,
  • Odpowiedz
@SurowyOjciec: Zasada jest taka: Jeśli władze miasta wymagają coraz to lepszych projektów (przynajmniej od samych siebie) to powstaja coraz ciekawsze budynki a gdy sami z siebie stawiają zwykłe kloce i to jeszcze sztucznie je zaniżają (bo widzą jakies urojone samoloty na niebie) to jest tak jak teraz w Łodzi.
Inne duże i średnie miasta poszły z duchem czasu tylko my ciągle stoimy z architektura w miejscu.
Bo przecież nowoczesność nie
  • Odpowiedz
@Aedem: Benis przynajmniej jest znany a to będzia miało nijaki krztałt i będzie kurduplem a nie wieżowcem.
Przy tak niskiej budowli przydało by sie wyróżnić choć krztałtem (jeśli ma być wizytówką miasta).
ps. Gdyby to nie była brama miasta powiedział bym że nawet ujdzie i nie miał bym uwag
a tak to taki nieco ciekawszy Textilimpex (który stoi tuż obok).
4pietrowydrapaczchmur - @Aedem: Benis przynajmniej jest znany a to będzia miało nijak...

źródło: comment_Rugu9KAq6gRmbpP6BNOupmpt7bWT582U.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
Szkoda, że Ci się nie podobają. ( ͡° ʖ̯ ͡°)

@SurowyOjciec: po prostu nie pasuje ta zabudowa do historii naszego miasta. Zdecydowanie wolałbym by nowe budynki komponowały się z architekturą z XIX i XX wieku. Budowa trwałaby dłużej i pewnie drożej, ale to by jakoś wyglądało a nie kwadratowe klocki bez żadnej finezji. Serio, to co się buduje to tragedia.
  • Odpowiedz
@SurowyOjciec: to coś koło kościoła św.Teresy to kompletne nieporozumienie. Może dla tych co latają śmigłowcami, paralotniami to jakoś wygląda, ale ja jeżdżę samochodem i z tej perspektywy to pasuje to jak pięść do oka. Ziomku no nie przekonasz mnie, chociaż szanuję Twój gust.
  • Odpowiedz
@4pietrowydrapaczchmur: @groszek71: Jedna 'zasada' odnośnie architektury - jeżeli ktoś krytykuje coś słowami "kloc", to znaczy, że nie wie co powiedzieć i nie ma pojęcia o czym mówi :\ Serio, chcemy krytykować to róbmy to rzeczowo, a nie stwierdzając, że coś jest "klocem", czyli przyrównując je do właściwie niczego konkretnego. Równie dobrze można powiedzieć, że Corbusier stawiał kloce, a jednak nie spotkałem się jeszcze z nikim kto by siedział
  • Odpowiedz