Wpis z mikrobloga

Mirki z bojówka #android i #xiaomi ma ktoś #lineageos na mi5s plus? U mojego różowego na oneplus one działa aż miło. U mnie w sumie też poza aktualizacjami. Automatycznie nie działają wcale (wersja TWRP taka sama jak u różowego). Jak próbuje z palca za każdym razem dostaje info, że zip jest "corrupted". Działa to komuś? Bo zaczynam się poważnie zastanawiać nad powrotem do miui...
  • 12
Działa to komuś? Bo zaczynam się poważnie zastanawiać nad powrotem do miui...

@wodzik: Może się zdarzyć że na niektórych romach (jak na przykład twoim) może być bug z tym związany. W takim przypadku wystarczy pobrać paczkę .zip z najnowszym romem i z poziomu recovery (TWRP) przeflashować. Spróbuj tak zrobić może w najnowszej wersji nie ma tego buga.
@NH35: Jak pobiorę sobie najnowszą wersję lineageos i #!$%@?, to nie #!$%@? sobie ustawień użytkownika? Bo nie chce mi się znowu robić backupow danych z tel.
@NH35: I taki wuj. Przy instalacji z obrazu mam błąd przy xiaomi.verify_modem. Z tego co czytałem rozwiązaniem jest instalacja jakiegoś innego roma a potem na to instalacja lineageos. Chyba poczekam sobie na otwartą bete miui 9...
@wodzik: na rn3p też muszę wycinać te 2 linijki, bo nie idzie wgrać resurection remix'a jak i aktualizacji. Jeśli jesteś na 100% pewien, że wgrywasz odpowiedni plik dla twojego telefonu i dobrze wszystko wyedytowałeś i ponownie skompresowałeś, to nie powinno być problemu. Zrób kopie wszystkiego w twrp, to w razie czego przywrócisz. Rób jak chcesz, ja tylko piszę, że u mnie to przechodzi i nie ma problemu. Mi ten błąd wywaliło