Aktywne Wpisy
Sylvio19 +1295
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
erebeuzet +132
Nienawidzę klientów, którzy pierwszy raz przyjeżdżają do mnie do #pracbaza i nie znając mnie wyciągają do mnie rękę i mówią "cześć".
Oni myślą, że w ten sposób załatwią sobie jakąś promocje czy jaki uj?
#bekazpodludzi #kolchoz
Oni myślą, że w ten sposób załatwią sobie jakąś promocje czy jaki uj?
#bekazpodludzi #kolchoz
https://pcpartpicker.com/list/q6sGgL
SilentiumPC Fortis 3 do tego na chłodzenie - wygląda na optymalny, 150 nowy, ciężko o używany, ale jedna sztuka jest akurat na OLX. Na upartego można zobaczyć czy ten zalman się nie stopi, ale raczej słabo to widzę.
Oczywiście 2500K na przynajmniej 4.5GHz się starać, a w radonie jakieś racjonalne OC zastosować.
Wszystko
Poprzednie AMD (era przed FX) w ogóle do silników gier się nie nadawały albo jak kto woli silniki gier do nich.
Konsole nie mają SSD i jakoś sobie radzą :), więc SSD to nie jest konieczność, bardziej komfort samych czasów ładowania a i to nie zawsze. Ważne żeby wydzielić jakieś 200GB na zewnętrznej stronie talerza, tej najszybszej, i zostawić ją tylko do gier. Bo różnica jest bardzo duża.
Ram
Dysk - no właśnie odechciewa mi się trochę grać jak BF4 ładuje nowe mapy. Dysk mieli jakby niewyrabiał i trwa to za długo. Na PS4 i XBO było duzo szybciej.
A ram to chodzi mi bardziej o ilość. Wydawało mi się, że 8GB to
Znalazłem to:
http://www.youtube.com/watch?v=4aP2F9ukquI&t=18m18s
Przy czym BF nie obciąża aż tak bardzo cpu jak niektóre tytuły i seria BF jest raczej przychylne dla produktów AMD.
Owszem,
HD7950 kręciłem ostro. Pracowała przez kilka miesięcy w temperaturze 80-86 stopnii na podkręcaniu z 900 na 1150Mhz (nie pamiętam jak ram) i była stabilna na stockowym chłodzeniu.
Sprawdź pingi na tej USB, myślę że lepiej by było coś nawet z tańszych ale pod PCI i nie noname jeśli chodzi o granie w fpsy na multi.
Ale prawdopodobnie tylko niepotrzebnie znowu marudzę.
Samemu właśnie zamawiam ROCCAT Kone XTD Optical po kliku godzinach poszukiwań, jest tragedia jeśli chodzi o współmierność jakości do ceny w wyborze myszek, ta wygląda na ergonomiczną, ma kilka przydatnych, dobrze umiejscowionych extra klawiszy i bardzo
Bitcoinów wykopałem około 3.5BTC, ale sprzedałem po ~250 funtów. Koparka się zwróciła i nie ryzykowałem za dużo. Do tego później kopałem LTC (teraz by były warte 3500funtów, ale gnój z qcashpay.com zwinął interes i straciłem (wtedy były warte około 80
Seria 7000 radeonów była ostatnim regularnym dużym skokiem wydajnościowym jak i skokiem FPS/WAT, i jako pierwsza wprowadziła 28nm. Potem był jedynie przeskok na 14nm ale nie był jakiś nadto spektakularny. Przez ostatnie 5 lat w zasadzie nic się nie dzieje jeśli chodzi o radeona, kroczek po kroczku pełzną przodu, nawet ostatnia ""spektakularna"" Vega nadal nie dorównuje geforce.
Zostając przy AMD jak zawsze lubią ciepło i dopiero ryzen zaczynia powoli nadganiać najbardziej
Może
Mniejszy pobór to dużo udogodnień, można kupić zasilacz słabszy (można uciąć razem nawet 200W) ale ze znacznie wyższą klasą 80 PLUS na przykład, w teorii trwalszy, marnujący mniej energii i wytwarzający mniej ciepła przez co i cichszy, czasem nawet pasywny.
Te same plusy tyczą się głównie wyboru kart graficznych, przy czym amplitudy temperatur mają tutaj znacznie większe znaczenie dla trwałości (masowa awaryjność na początku poprzedniej generacji konsol jako przykład), a same temperatury pracy przy maksymalnym obciążeniu są kluczowe, jeśli nie chce się grać przy ciągle włączonym młynku do kawy. W ostatnich geforce 2/3ci wiatrak w porównaniu z dwoma generacjami wstecz dają wręcz w celach ozdobnych (chociaż oczywiście pozwala to na zmniejszenie obrotów co jest plusem).
Ostatnie