Wpis z mikrobloga

@koral: każde pokolenie ma swoich GOATów. Amerykańskie dziadki uważają za nich Billa Russella, albo Wilta Chamberlaina. Ci, którzy szukają obiektywnej oceny są przy Jordanie, ale Lebron może zagrozić jego pozycji, co samo w sobie jest niesamowitym osiągnięciem.
@appylan: wybacz ale LBJ to dno i metr mułu, z punktu widzenia osoby, która nie ma na co dzień do czynienia z NBA

oczywiście należy się wytłuczenie:
W Boksie był Muhammad Ali, który otworzył boks na masy potem był Mike Tyson najmłodszy mistrz wagi ciężkiej
W NBA rywalizacja bullsów z suns-ami elektryzowała świat a dziś NBA jest cieniem tamtej epoki

Jakkolwiek byś się nie podniecał skutecznością LBJ wartość marketingowa w skali
wybacz ale LBJ to dno i metr mułu, z punktu widzenia osoby, która nie ma na co dzień do czynienia z NBA

@koral: no to dlaczego go oceniasz, zresztą tak radykalnie?

W Boksie był Muhammad Ali, który otworzył boks na masy potem był Mike Tyson najmłodszy mistrz wagi ciężkiej

@koral: ile butów sprzedali?

W NBA rywalizacja bullsów z suns-ami elektryzowała świat a dziś NBA jest cieniem tamtej epoki

@koral:
@appylan: z punktu widzenia sportowego jestem przekonamy że to zupełnie inny poziom, lepszy dziś
ale jestem dobrym wyznacznikiem nastojów a mianowicie już mnie nie interesuje mimo że nasz rodak tam gra

dlaczego? bo nie ma tego fejmu

w duchu żałuje że mnie nie interesuje, sam zadaj sobie to pytanie
@appylan co Ty tak tych butów się uczyniłeś, Jordany stały się elementem popkultury, chodzą w nich raperzy, celebryci dlatego ludzie je kupują, większość noszących wie może, że MJ to koszykarz i tyle.
@ArekPe to nie ja zacząłem ten absurdalny wątek z butami w dyskusji o dwóch sportowcach. Gość wpierw pisze, że to określi ich "prawdziwą wartość", co jest gowno prawdą. Jak już napisałem, jeśli to ma być jakikolwiek wyznacznik, to Chuck Taylor, który sobie amatorsko pykal w kosza przed wojną, jego prawdziwa wartość jest porownywalna do Jordana xD
@piotr-zbies:

https://www.basketball-reference.com/pi/shareit/4vi1E
Tu masz staty clutch LeBrona w RS od 2006 do 2016. W zeszłym roku był 1/2. Czyli w ciągu ostatnich 11 lat, w sezonie regularnym, ten bardziej-od-Jordana-clutch LeBron James jest 6/48 w rzutach na remis lub zwycięstwo w ostatnich 5 sekundach meczu. Nawet doliczając PO, w których jest skuteczniejszy, to nadal jest tylko 21%.

Żeby nie było - wcale nie twierdzę, że LJ nie jest dobry w końcówkach -
Pobierz
źródło: comment_AtE80jjBDw6d2RYc15FzALlgYo0H2lFS.jpg