Wpis z mikrobloga

@Leis: Hej Mirki. Ja z kolejnym problemem. Tym razem samochód więc jakby znalazł się jakiś mechanik który naprawdę się zna. Spróbuję opisać problem jak najdokładniej. Więc tydzień temu kupiłem samochód sprawny i zadbany. Jest to Hyundai Getz benz. 1.3 rocznik 2003. Jedynym problem jest dziwny odgłos dochodzący z przodu samochodu. Kiedy rozpędzę się do prędkości około 55km/h zaczynam słyszeć odgłos typu (fiu fiu fiu fiu fiu) takie wygłuszone tarcie które powtarza się z każdym obrotem kół. Jest to dosyć uciążliwe ponieważ im szybciej się poruszam tym głośniej to słychać. Spodziewałem się, że to łożysko więc zajechałem do mechanika, sprawdzili i rzeczywiście było słychać łożyska podczas obrotu kół. Zleciłem wymianę na nowe (2 z przodu). Dzisiaj samochód odebrałem i kiedy jechałem drogą znowu dobiegł mnie ten dźwięk podczas wyższej prędkości. I teraz pytanie do was co to może być? Serwis oczywiście mógł mnie oszukać ale wątpię, zapłaciłem za obie strony w sumie 400zł. Powiedzieli jedynie że niedługo czeka mnie wymiana tarcz i klocków hamulcowych z przodu, więc może to od nich wydobywa się ten dźwięk? A może to krzywe felgi z przodu? Jak myślicie? Spotkał się ktoś z tym problemem? Nie mam pomysłu co mam teraz zrobić.

Z góry dziękuję za każdą pomoc!
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Ciężko będzie to nagrać przy takiej prędkości kiedy dobiegają jeszcze inne dźwięki. Chociaż może w każdym razie spróbować.
  • Odpowiedz
@Vein: I to mogłoby być tarcie z takimi przerwami? Właśnie jak buczenie fiu fiu fiu? Nie byłby to tarcie ciągłe?
  • Odpowiedz