Wpis z mikrobloga

@11mariom: Podpinam się pod pytanie. Generalnie chodzi mi też o gwarancję - jak ona wygląda w przypadku gearbesta czy banggooda? #ibuygou coś mocno ma zawyżone ceny, i pomimo tego, że brałem tam 2 telefony, tak teraz bardzo jestem zaskoczony jego cenami.
Generalnie chodzi mi też o gwarancję - jak ona wygląda w przypadku gearbesta czy banggooda?

@MrFruu: dość podobnie, raz w jednym sklepie lepiej raz w drugim, mimo wszystko to gwarancja chińska zazwyczaj jeden rok, polecam płacić kartą przez Paypal aby mieć dodatkowe zabezpieczenie
@Andczej: Pamiętam jak polecałeś kiedyś ibuygou - to tylko moje chore wyobrażenia, że oni sobie nieźle z cenami podskoczyły, czy tak faktycznie jest? No bo sam telefon 20$ droższy, + jakaś wysyłka + ubezpieczenie i wychodzi prawie 50$ więcej jak na gearbest.
to tylko moje chore wyobrażenia, że oni sobie nieźle z cenami podskoczyły, czy tak faktycznie jest?

wychodzi prawie 50$ więcej jak na gearbest.

@MrFruu: zależy jak na to patrzysz, ceny nie wszystkiego mają ok, cześć jest dobra, jeśli zbijesz kuponem i weźmiesz DHL + Ubezpieczenie od VAT i opcje gwarancji EU to potrafi wyjść wyższa cena, ale to bardziej sklep dla tych którzy nie patrzą na cene, a zależy im na
@aksal89: gówno doradzi, jemu zależy tylko na kasie z refów

Chyba, że tak, w sumie korzystałem raz i dał mi namiar na ogłoszenie kilka $ taniej niż sam znalazłem. Ale skoro tak mówicie to #!$%@?łem tamtego posta :-)
@Andczej: @MrFruu: dobra, z tego co widzę to: 1. 64/4 jest spoooro droższa niż 32/3, 2. 64/4 nie widzę global version, więc w razie kontroli celnej raczej zatrzymają telefon za znak CCC zamiast CE. Więc chyba kupię po prostu 32/3 u goldwaya.
Poczytaj tag o Goldwayu kupujesz naprawdę kota w worku bez żadnej gwarancji

@FuriousPredators: tak właściwie to widzę tylko info o gwarancji… Jak telefon w PL kosztuje dużo, zdecydowanie więcej to nie rozumiem o co Ci chodzi. Kupowałem u niego RN3Pro i jestem wysoce zadowolony, wczoraj doszedł MiBand 2 - też bez problemów.

W Polsce redmi 4x 32/3 kosztuje 878zł w nie-noname sklepie. U goldwaya wychodzi 550zł z przesyłką. Płacić 60% za
@11mariom: Są inne sprawdzone chińskie sklepy gdzie z,gwarancja nie ma problemu. Co do Polski różnie bywa zależy gdzie się trafi byle by nie regeneris choć nawet oni, jak Coś to najwyżej nie naprawia a Goldway potrafi wziąć kasę za naprawę a odesłać z powrotem uszkodzony telefon