Wpis z mikrobloga

Pewien prawilny Mireczek za przysługę chce piwo, a ponieważ dzieli nas spora odległość, dostanie do paczkomatu.

Skoro już będę musiał się bawić w pakowanie butelki, robię przy okazji #rozdajo jednego piwa Raciborskiego jasnego pełnego z wysyłką do wskazanego paczkomatu w kraju na mój koszt.

Przy okazji jakieś sugestie, jak to zapakować? Pomyślałem, że zawinę w mnóstwo folii bąbelkowej, zakleję taśmą, na to przykleję adres i tyle, bez pieprzenia się w jakiś papier czy kartony.
Pobierz Mordeusz - Pewien prawilny Mireczek za przysługę chce piwo, a ponieważ dzieli nas spo...
źródło: comment_2bnij4UXAzW6AHw066N6tk0RNKYZRPzT.jpg
  • 58
naklejka "uwaga szklo"

@Misskiedis: Nie żartuj sobie. Ja zamawiam czasem zakupy kurierem, całe są oklejone taśmą, żeby uważać i wiesz co? Ktoś jakimś prętem albo czymś zrobił w kartonie dziurę na wylot. Takie naklejki to strata papieru, można dokupić drogą opcję, że ostrożnie i tylko wtedy dostawcy zwracają na to uwagę.
Zaraz, bo ja tutaj formalności nie dopełniłem, jeśli chodzi o rozdajo, to jestem ZIELONY :P

Liczą się plusy dziś do północy, losowanie oczywiście za pomocą mikrorandom.
co ja poradze ze to najgorze piwo jakie pilem, jedyne ktorego polowa wyladowala w zlewie.

@rezystor: No to komunikat do wszystkich, jak ktoś jest tak wyczulony na słodkie jak kolega i lubi wylewać piwo do zlewu, to proszę nie plusować.

Bo ja bym nawet Rybniciego do zlewu nie wylał, a to szczochy pokroju Tatry czy Żubra. Ale ja piwa nie wylewam dla zasady.
mężczyzna ma tyle asertywności żeby powiedzieć ze coś mu nie smakuje ( ͡º ͜ʖ͡º)

@rezystor: Tak samo jak potrafi zachować się dżentelmeńsko po tym, jak zostanie poczęstowany czymś, co mu nie smakuje, ale z uwagi na szacunek do gospodarza, spożyje do końca bez komentarza, pojeździsz trochę po świecie kiedyś może to zobaczysz, że takie są zwyczaje. :P
sam cukier hahahaha :D wiesz Ty coś o piwie?

@npsr: No właśnie, bo ja bym powiedział, że to jest poziom słodkości Warki Strong, tylko oczywiście smak o wiele lepszy. Ale skoro Warka Strong się sprzedaje, znaczy że ludzie ją piją, znaczy że smakuje. Zresztą w mojej okolicy wszędzie jest to Raciborskie czyli ludzie kupują. A kupują bo im smakuje, no chyba, że kupują, żeby do zlewu wylewać, jak niektórzy, ale rozmawiamy
@npsr: ty chyba najwyraźniej niewiele ale mnie moje piwowarskie doświadczenie nauczyło ze ilością cukru reguluje się ilość alkoholu w piwie i po skończonej fermentacji nie powinno go już tam być, chyba ze do butelkowania dodasz słodzika ale wtedy czym to się różni od mieszania piwa z sokiem.