Wpis z mikrobloga

Mirko, mamy tu specjaliste od psow?
Powtarzam SPECJALISTE?

Moja rozowa ma psie zapalenie mozgu, a poza tym yorka, najbardziej w-----------o psa na swiecie.

Jest niestety nauczony spac w lozku, w co z grubsza staram sie nie ingerowac bo glownie i tak z rozowa spedzamy razem weekendy. No i jak jest z nami pchlarz, to spi w wyrku.
Kladzie sie czesto w p--------h miejscach, np miedzy nogami, albo kazdej innej konfiguracji ktora uniemozliwia normalne tam przebywanie, i do sedna: jak go niechcacy tracisz noga, reka czy c--j wie czym, s------l potrafi chwycic zebami. Moze nie ze ugryzc ale chwycic. Bywa tez tak i to syt. sprzed chwili: polozyl sie miedzy mna a rozowym, ja sie przebudzilem i chcialem sie do niej przytulic, kazalem mu zejsc (imo wie co to znaczy bo w innych syt komenda dziala), i nic, powtorzylem ze 3x i chcialem go przeniesc to mnie zaczal atakowac xD
Niestety odrazu s--------l warczec zza rozowego zebym go juz nie zlapal, ale mialem juz wtedy ogromna chec mu p-----------c co zreszta zakomunikowalem mowiac ze mu z--------e, na co obudzila sie rozowa, obronczyni malych s---------w wziela go do siebie i mi robi afere ze to ja go atakuje, wchodze na jego terytorium i w ogole.
Za c--j nie widzi patologii tej sytuacji, broni go bez przerwy i nie widzi nic dziwnego w tym.
Jak jest tu ktos kto sie zna na temacie psow moze doradzi? Zanim tego kundla przerobie na smalec?
#zalesie #psy #logikarozowychpaskow
  • 57
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Dzej_Kej: Syndrom toksycznej matki, jak będą dzieci to będzie jeszcze gorzej. Będziesz spał z psem w przedpokoju. Kompletnie nierokująca na poważny związek oparty na wzajemnym poszanowaniu. Diagnoza:
Zmienić jak najszybciej. Poważnie.
Pozdrawiam.

• Odpowiedz
mi robi afere ze to ja go atakuje, wchodze na jego terytorium i w ogole.

@Dzej_Kej: Zmień różowego, bo jest za przeproszeniem głupia.
Zasada NR JEDEN w każdej relacji z psem. Rodzina = stado. głowa rodziny - alfa, pozostali członkowie - beta, delta, itp. Pies - na samym końcu w hierarchii. To jest JEDYNA zdrowa konfiguracja posiadania psa w rodzinie.

Ten mały wypłosz ma w swoim psim rozumku zbyt wielkie mniemanie o sobie
  • Odpowiedz
  • 1
@Dzej_Kej: mój niebieski przyzwyczaił tak swojego amstaffa. Kilka miesięcy mi zajęło pozbycie się sierściucha z łóżka. Oczywiście miałam łatwiej, wystarczyło kilka razy strzelić focha albo rozkręcić gównoburzę w środku nocy ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
  • 0
@GregPelka boje sie ze przegne pale i go udusze xD jak sobie w trakcie pomysle ile razy mnie w-----l... :D
Poza tym ja generalnie lubie zwierzeta. Wiem ze to co piszesz ma sens na zasadzie instynktu i hierarchii ale jak mam sobie wyobrazic ze nagle zaczynam z nim fight bez powodu z podduszaniem włącznie, to jakos mi dziwnie...
Jedyny hardkor na ktory chcialem sobie pozwolic to zaladowac mu w dupe tak
  • Odpowiedz
@Dzej_Kej: rozumiem miłość różowej do jej psa, nawet pomimo tego, że to york xD Ale musi się ogarnąć. Wychowany zwierze się tak nie zachowuje i k---a nie gryzie i nie atakuje przy próbie przeniesienia go. Ewidentnie psa zaniedbała. Najlepiej pokaż jej ten wpis z komentarzami to może zrozumie głupotę swojego postępowania.
  • Odpowiedz
@Dzej_Kej: ale ty jesteś s---------y umysłowo. Na pewno pochodzisz z "tych" rodzin gdzie nigdy nie było żadnego zwierza a Twój stary noga z klatki wykopywał biedne bezdomne psy zimą. Przecież to jest k---a pies, jej pies. Myślisz że pies ogarnia ze jestes w jej "stadzie"? Pies mysli, że skoro ona go karmi, pozwala mu spać ze sobą (duży zaszczyt dla psa), to on musi jej bronic. A Ty swoim zachowaniem
  • Odpowiedz
Yorki są małe i mają świadomość swojej "ulomnosci" wobec innych większych psow, innych większych zwierząt (ludzi k---a) i reagują agresja żeby odstraszyc
  • Odpowiedz
@Dzej_Kej yorki to tylko takie większe szczury, szybko zdychaja, giną, ludzie je kradną, możesz też spróbować gwałtownie odpalić samochód gdy delikwent jest w pobliżu (a najlepiej pod samochodem), zawał murowany i problem z głowy. Powodzenia! ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
@Dzej_Kej: posadz rozowego z kundlem na kanapie. najpierw wez i wyruchaj rozowego na oczach kundla a potem kundla na oczach rozowego. wiezienne sposoby demonstracji dominacji zawsze dzialaja (ʘʘ)
  • Odpowiedz