Aktywne Wpisy

thority +1833

Yuri_Yslin +327
Mirki, pijcie ze mną kompot.
Dostałem nową pracę. Udało mi się wynegocjować 11k na rękę (licząc wszystkie premie i ppk) w Warszawie.
Jak dotąd pracowałem w #telekomunikacja w państwówce za 5300 na rękę, co w moim wieku (36 lat...) w Warszawie jest niską wypłatą za 10 lat doświadczenia zawodowego.
Pracy szukałem 5 miesięcy (głównie przez pracuj.pl oraz strony internetowe firm z branży), wysłałem łącznie 31 CV, z czego nie dostałem żadnej odpowiedzi
Dostałem nową pracę. Udało mi się wynegocjować 11k na rękę (licząc wszystkie premie i ppk) w Warszawie.
Jak dotąd pracowałem w #telekomunikacja w państwówce za 5300 na rękę, co w moim wieku (36 lat...) w Warszawie jest niską wypłatą za 10 lat doświadczenia zawodowego.
Pracy szukałem 5 miesięcy (głównie przez pracuj.pl oraz strony internetowe firm z branży), wysłałem łącznie 31 CV, z czego nie dostałem żadnej odpowiedzi

#sql
#sqlite
co jest nie tak z tą linijką? już mam w kodzie podobne rozwiązanie i śmiga..
c.execute('SELECT word FROM webwordcheckdatabase WHERE tname = ' + str(tname))
jest funkcja której zmienną jest tname. Chcę wywołać wartość word z konretnej tabeli z wiersza gdzie wartość tname wynosi tname (tak wiem że nazywają się tak samo i zmienię to)
wypluwa to:
c.execute('SELECT word FROM webwordcheckdatabase WHERE tname = ' + str(tname))
sqlite3.OperationalError: near ",": syntax error
więc błąd w składni ale nie wiem w czym...
c.execute('SELECT word FROM webwordcheckdatabase WHERE tname = ?', (str(tname)))
sqlite3.ProgrammingError: Incorrect number of bindings supplied. The current statement uses 1, and there are 13 supplied.
c.execute('SELECT word FROM webwordcheckdatabase WHERE tname = ?', str(tname))
Jeśli nadal masz błąd to sprawdź czy tname nie jest tablicą i jak ją rzutować poprawnie na string.
chodzi o to że tname pobieram z innej tabeli i jego wartość nie wynosi samo tname, ale ('nazwa\n',)
więc pytanie czy można odwołać się do tname i dostać "gołą" wartość czy usuwać początek i koniec....