Wpis z mikrobloga

Jakiś las/pola w okolicy #wroclaw i dalej, bez biegaczy/rowerzystów? Taka piwnica dla mirka i psa, tyle, że na zewnątrz ;) Tak co by się na spokojnie z psem się przejść. Jeśli w pobliżu jakaś woda to już w ogóle super ;)
  • 9
  • Odpowiedz
@PurpleHaze: ja wiem czy w osobowickim dużo ludzi? nie powiedziałbym, szczególnie tam w stronę tego kościółka na wzgórzu, od odry owszem, ale teren naprawdę spory. A tę miejscówkę która podajesz to już któryś z kolei raz widzę, oby się w wysypisko nie zmieniła ..
  • Odpowiedz
@poh:
1. Wały przy lesie redzinskim po prawej stronie. Byłam dwa razy z psem i minęłam trójkę ludzi.
2. Radunia w tygodniu
3. Ogólnie łaś redzinski, ale nie te główne drogi.

Bardzo dobre pytanie. Ja chętnie poznam więcej takich miejscówek :)
  • Odpowiedz
@emipk505: @poh: bardzo duzo miejsca jest po obu stronach widawy na wysokosci kowal. Tam malo kto jezdzi jak cos to rowerzysci walem gora, a i to bardzo rzadko.
Problem tylko moze byc z dostaniem sie samochodem, bo to by trzeba parkowac przy koronie i potem na piechote, albo gdzies na kowalach.
https://goo.gl/maps/5jqjDW1tfD62

W bonusie mozna sobie wejsc na gorke, stare wysypisko smieci i jest wieczorem fajny widok na wroclaw.
  • Odpowiedz
@PurpleHaze: o widawa potwierdzam od strony kowal wał, bo od gorlickiej/szewczenki pełno ludzi z bloków. ten wał oddali w tym roku. można od korony aż do odry tam gdzie śluza bartoszowice i wałami w stronę zoo czy właśnie las strachociński. Jedyny minus patelnia bo 0 drzew. Autor nie podał jakie preferuje dystanse. generalnie po wałach da się sporo z 40-50km zrobić rowerem.

Radunia to już autem trzeba podjechać, więc skreślam z
  • Odpowiedz
@TompsonzPolski: dystans obojętnie - krótkie i długie ;) no i jest opcja podjechania autem, więc Radunia też spoko, dzięki

Dzięki wszystkim za opcje :) oczywiście jak ktoś jeszcze coś, to piszcie ;)
  • Odpowiedz