Wpis z mikrobloga

W miejscu gdzie podczas pracy nożem na głowni opiera się kciuk dodał bym jakieś lekkie wcięcia, zeby się nie ślizgał :) druga sprawa to ten szlif, ciekaw jestem jak to wyjdzie ręcznie z pilnika :) u mnie zawsze ręcznie wychodziło to średnio, nawet na maszynce która kąt trzymała, ale jestem dobrej myśli i czekam na efekty ;)
  • Odpowiedz
@Pszesmiewca: To będzie drugi nóż, który tak zrobię. Pierwszy wyszedł zadowalająco, chociaż zniszczyłem ładną krawędź papierem. (Cała stal jest brzydka, bo ręcznie szlifierka kątową usuwałem nacięcia (nóż z pilnika). Zastanawiam się też, czy nie lepszy byłby szlif płaski, w końcu to 6mm. To naprawdę dużo. No, ale nóż nie będzie też do sushi. Ten ze zdjęcie też jest 6mm i też ma taki szlif, podczas cięcia ogórka się w nim klinował
DywanTv - @Pszesmiewca: To będzie drugi nóż, który tak zrobię. Pierwszy wyszedł zadow...

źródło: comment_i8NzHGerwbwkLmwITwF2mnJcfprDM6iU.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz