Wpis z mikrobloga

Hej, jadę na tydzień do Niemiec i chciałbym tam korzystać z internetu.
Problem w tym, że jestem w #virginmobile a oni za granicą dają jedynie 32 kb/s. Żeby korzystać swobodnie z Internetu musiałbym kupić pakiet 500 mb za 80 zł. Oczywiście cena mnie przeraża.

Co możecie mi polecić żeby swobodnie w niższej cenie móc przeglądać internety u sąsiadów?

Czy są w Polsce operatorzy, którzy mają niższe stawki za dane przesyłane za granicą?
Czy może po przekroczeniu granicy zdecydować się na coś niemieckiego?
Czy jest może jeszcze jakiś inny sposób na to by cieszyć się tańszym i szybszym internetem?

Pomocy :|

#internetmobilny #play #tmobile #plus #orange #niemcy
  • 21
@Nutaharion: Witaj! Jeżeli potrzebujesz głównie Internetu w roamingu, to może oferta Ja + Internet na Kartę przypadnie Ci do gustu :). Wybierając jeden z dostępnych w niej pakietów, zostanie Ci przyznany transfer do wykorzystania na terenie Unii Europejskiej. Jego wielkość jest uzależniona od kwoty, jaką przeznaczysz na wykupienie Internetu w kraju. Przykładowo za 25 zł otrzymasz pakiet 25 GB w Polsce, a na terenie UE będziesz mógł zużyć 1,3 GB. Po
@Nutaharion: Z tego co piszesz, wynika, że masz teraz taryfę Ja + Na Kartę, dzięki której będziesz mógł nie tylko korzystać z Internetu, ale również prowadzić rozmowy, wysyłać i odbierać SMS-y czy MMS-y. Jeśli chciałbyś aktywować pakiet, o którym pisaliśmy wyżej, to wystarczy wpisać kod *147*24# (do 31/07/2017 zrobisz to bezpłatnie, później 5 zł) i przejść do Ja + Internet na Kartę. Pamiętaj, że wówczas wszystkie promocje z poprzedniej taryfy przepadną,
@Nutaharion: Rejestracja numeru na kartę jest przeprowadzana w czasie rzeczywistym. Prosimy o okresowe wyłączenie i włączenie telefonu. Gdy rejestracja dobiegnie końca, na ekranie pojawi się zasięg sieci Plus. Jeżeli po 24h aktywacja karty nie nastąpi, udaj się do salonu, by zweryfikować, czy rejestracja przebiegła prawidłowo.