Wpis z mikrobloga

#bitcoin
Jeżeli dobrze rozumiem, jeżeli chcę by moje BTC się "rozmnożyły" na BTC i BCC to sam muszę sobie wrzucić je gdzieś na nowy adres (bo np. te trzymane na giełdzie są na ichniejszych adresach i wcale nie muszą chcieć się dzielić). Jeżeli źle rozumiem, to proszę o naprostowanie ;)
I pytanie - gdzie Wy przerzucacie? Swego czasu trzymałem wolne środki na portfelu obsługiwanym przez blockchain.info, ale niektórzy twierdzą, że to mało pewne miejsce. Coś możecie polecić? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#bitcoincash #btc #bcc #hardfork
  • 19
A serio myślicie, że jest coś nie tak z blockchain.info? ;)
@kf_x: A czym byś polecił potem bezpiecznie przesłać środki z takiego walleta na adres docelowy (np. na giełdę)?
@blisko_kebab: portfel giełdowy jest o tyle wirtualny, że to tylko zapis z liczbą w ich bazie danych, a nad BTC nie mam żadnej kontroli ;) Blockchain (czy inne portfele tego typu) po prostu obsługują mój adres (tak, muszą znać klucz prywatny oczywiście). Myślałem po prostu, że jest jakiś powód (afera), dla którego blockchain jest ostatnio bardziej be.
Właściwie cały czas obracam bitcoinami, więc nie trzymam ich nigdzie "offline".
@WeselnyGiermek00 powiem tak. Gdybym słuchał ludzi mówiących "sprzedaj, odkupisz potem jak będą tańsze" to bym się pozbył wszystkich btc po cenie 800 pln :P
Ja po prostu wolę mniejszy pewny zysk, niż takie spekulacje..
@WeselnyGiermek00 pewny - z dokładnością do zaufania do giełd. Oczywiście parę btc (i fiatów) się poszło walić (MtGox, bitcurex), ale póki co reszta zarabia na siebie. Nie traktuję tego jako źródło dochodu tylko jako hobby, ale spokojnie można się już z tego utrzymać w Polsce ;) (a przynajmniej teraz, jak jest ruch w interesie)
Sprzedając teraz btc oczywiście mam szansę na spory zysk, co oczywiście kusi, ale.. mimo wszystko za duże ryzyko.
@meetom:i tak z 90% pozycji i tak była w BTC... czyli tyle samo mam BCH. Mam takie 10% na handel i ta część została ze fiat na giełdach. Po segwit to nie bardzo coś widzę co napędzi masowo ludzi na BTC - tzn chyba ze bank jebnie i ukradnie kasę ludziom ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Chodziło mi to o to, że twierdziłeś, w teraz bym odkupił taniej BTC. A raczej nie dość, że droższe, to jeszcze bonus w postaci BCC ;)
@meetom: no to mi nie weszło, bo drama była za mała. Roger i Jihan mieli to wspierać (czyli niby 40% górników) ale skończyło się na 1% i wydymaniu reszty. Po prostu ten fork okazał się porażką techniczną tego się nie spodziewałem, powiem szczerze, jak ktoś robił HF to dbał o to by to gładko poszło. A tu to była lipa na maksa.

Co jest fajne to następny HF na 2x w