Aktywne Wpisy
Ziom166 +8
Pobawimy się w AMA. Zadaj mi pytanie a ja zadam pytanie tobie i zobaczymy co z tego wyjdzie. Tematyka dowolna. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Miarki, pijcie że mną kompot. Różowa właśnie dzwoniła se urodziła więc zostałem ojcem i z tej okazji pije sobie w----y.
Póki co, za indukcją przemawia u mnie łatwość czyszczenia i schludny wygląd, no i brak gazu w mieszkaniu. Przy gazowej jednak bardziej panujesz nad tym, co się dzieje. Ale że indukcji nigdy nie miałam, to pytam - co wolicie?
#kiciochpyta #remontujzwykopem #remontujzkiciochem #gotujzwykopem #budownictwo
@kicioch: a masz odpowiednie przyłącze elektryczne (moc)?
@megawatt: Mieszkanie będzie remontowane generalnie (nowa instalacja) więc powinno być ok. Garnków nie mamy za wiele, większość pójdzie do wymiany pewnie :)
Komentarz usunięty przez autora
Komentarz usunięty przez autora
Ale w zasadzie decyzja podjęta - dobrej jakoś indukcja :)
@kicioch: ale pytam o przyłącze z zakładu energetycznego - jaki licznik (jedna faza, trzy fazy), jakie zabezpieczenie (bezpiecznik z jakim prądem dopuszczalnym)? Bo może się okazać, że nie masz tego - a zakład energetyczny może nie dysponować wolną mocą (a nawet jak ma, to dochodzi koszt zmodernizowania instalacji budynku - ale przy kompletnym remoncie mieszkania to nie jest wysoki koszt).
@marqustd: Przy indukcji masz wieksza kontrole? No chyba nie, przeciez te płyty maja w c--j wielką bezwładność cieplną.
@Jarzyna: Ja mialem indukcje - nigdy wiecej.
Jak ktos malo gotuje to indukcja spoko, ale jak ktos czasami lubi poszalec to bedzie sie tylko na nią w------c.
@desthoff: No chyba jednak tak. Nie masz bezwładności cieplnej jak przy indukach no i jestes zmuszony do uzywania indukcji tak jak instrukcja rozkazuje :)
Na gazie dużo bardziej sie mecze i musze pilnować
Chyba ze mixed, dwa pola indukcji i dwa gazu.
@kicioch