Wpis z mikrobloga

Uważam, że protesty były udane, wnioskuje to po tym, że kolega z zespołu, który jest obywatelem USA napisał do mnie "Hey Bartosz, heard about the protests and parliament voting on the radio. Bummer" także brawo pisiory, wasz zamach na trójpodział władzy roznosi sie po świecie wśród zwykłych mieszkańców np. USA. Teraz to dopiero będzie oblężona twierdza jak nie tylko opozycja, a inne kraje będzie krytykować nasz rząd.

#neuropa #bekazpisu #polityka
  • 29
@Reepo zobacz przez ostatnie lata zmieniały się tylko nazwy partii a twarze te same :(

Tylko, taki pozytywny świr jak kukiz jest nowy
Reszta była w tak różnych konstelacjach że już mało kto jest w stanie się połapać

Świeżej krwi brakuje bo polityka to bagno :(
@Reepo ale przecież krytyka z zachodu to żadna nowość. Jak była afera z TK to wątki na setki postów widziałem nawet na MMO Championie. To jest forum o World of warcraft...

Teraz jest duża inba ale skończy się jak zwykle, pokrzycza kilka dni i po rewolucji. Na zachodzie jak ludzie protestują to wygląda jakby była wojna, vide ostatnie protesty w Hamburgu. Rząd się tych ludzi legitnie boi i nie wprowadza wszystkiego co
@Esubane bo środowisko, które protestuje nie chce być radykalne tak jak ci którzy wspierają rządzących (patrz Sebki na Marszu Niepodległości). Na proteście we Wrocławiu nawet było podziękowanie dla policji za wspieranie bezpieczeństwa
@Miedziany_Brodacz: Cholera mnie to obchodzi, nie pytałem o ich preferencje (ich, bo zaczęła się dyskusja na ten temat z innymi ludźmi z USA, bo oni też coś słyszeli), chodzi o to, że mamy zły PR. PS. nawet urząd Donalda Trumpa jest zaniepokojony ustawami, więc o co chodzi?